Filmul „Every Day“/ „Zi după zi“: detalii despre locurile de filmare, actori şi alte amănunte din culise

O adolescentă timidă se îndrăgosteşte de o persoană care se transformă zilnic în altcineva.

Regizat de Michael Sucsy, filmul „Every Day“/ „Zi după zi“ este o ecranizare după romanul cu acelaşi titlu, semnat de David Levithan. Anthony Bregman, producătorul filmului, a mizat de la bun început pe efectul obţinut prin actorie, şi nu pe cel prelucrat pe calculator sau realizat de vreun specialist.

Adolescenta din film se îndrăgosteşte de o entitate pe nume A, care trăieşte într-un corp pentru 24 de ore, după care îşi schimbă „gazda“. A este interpretat de 15 actori diferiţi, un detaliu provocator pentru povestea din „Every Day“/ „Zi după zi“.

Filmul „Every Day“/ „Zi după zi“
Filmul „Zi după zi“ (r. Michael Sucsy)

Lansat în cinematografe pe 23 februarie şi distribuit la noi de Forum Film România, „Every Day“ aduce, odată cu originala poveste, şi o serie de lucruri interesante legate de producţie şi actori. Iată o parte dintre ele:

1. A fost filmat în locuri reale, şi nu în decoruri fabricate, în şcoli şi case adevărate, cu scopul de a reda cât mai fidel autenticitatea.

2. Autorul bestseller-ului după care s-a făcut adaptarea, David Levithan, pregăteşte şi un sequel pentru cartea „Every Day“, cu titlul „Someday“, care va apărea în luna septembrie, anul acesta.

3. Când Owen Teague (Alexander/„A“) a început filmările, el şi Angourie Rice (Rhiannon) au trebuit să filmeze cele mai emoţionante şi intime scene în primele zile în care s-au cunoscut, fără a se familiariza unul cu altul şi fără alte „preludii“.

4. După cum aţi aflat deja, „A“ este interpretat de 15 actori diferiţi şi mulţi dintre tinerii care joacă acest rol joacă simultan şi un personaj în viaţa lui Rhiannon.

5. Picturile pe care le creează tatăl lui Rhiannon ca formă de terapie au fost realizate de un artist local. Ele reprezintă în film starea mentală a lui Nick, dar sunt şi o metaforă despre capacitatea lui „A“ de a aprecia nuanţele şi particularităţile fiecărei persoane.