Filme, Noutăți

Filmul „Charleston“ intră în cinematografe pe 8 iunie

„Charleston“ marchează debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu.  În România și în Republica Moldova, filmul este distribuit de Kinosseur.

După ce îi moare soția, Ioana, și în ziua în care împlinește 42 de ani, Alexandru primește un „dar“ bizar: o vizită neașteptată îi întoarce viața pe dos. Sosirea lui Sebastian, care pretinde că a fost iubitul soției sale, îi bulversează existența. „Charleston“ este o poveste dulce-amară a unui ménage à trois absurd, format din doi bărbați și o femeie pe care au pierdut-o amândoi, un love story cu parfum retro, cu umor negru și suficientă emoție.

Un circuit festivalier bogat și succes de public
Proiectat în premieră mondială la Locarno, în august 2017, filmul și-a continuat apoi circuitul festivalier și a ajuns la Chicago, Varșovia, Braunschweig, Zagreb, Salonic, Cairo, Bilbao și Minsk, unde a și câștigat un  premiu special din partea juriului. Motivația a fost aerul proaspăt pe care îl aduce în cinema-ul românesc. „Charleston“ a entuziasmat publicul de festival, la Locarno organizându-se și o a doua proiecție. Datorită succesului de public pe care l-a avut la multe festivaluri, „Charleston“. La începutul lui 2018, a ajuns și la Rennes, prin festivalul Travelling, iar în martie/aprilie, va putea fi văzut la evenimentul Kino Pavasaris, de la Vilnius, ajuns la ediția cu numărul 23.

Filmul „Charleston“ (r. Andrei Creţulescu)
Filmul „Charleston“ (r. Andrei Creţulescu)

Cum a fost receptat de presa străină
Zelluloid.de îl aseamănă pe regizorul Andrei Crețulescu cu Jarmusch și Kaurismaki, pascalgavillet.ch subliniază suprarealismul tandru și rigoarea obsesivă cu care este filmat, „un film care se poate povesti în aceeași măsură în care se poate dansa“, iar site-ul cineuropa.org remarcă potențialul de public pe care îl are. Otroscineseuropa.com l-a comparat cu „Magnolia“, a lui Paul Thomas Anderson (1999), iar nospoilerreviewz.com l-a caracterizat drept „inteligent, adeseori teribil de amuzant, mereu sincer și cald“.

Cine este Andrei Crețulescu
În 2011, Andrei Crețulescu a pus pe picioare compania de producție Kinosseur, a fost critic de film și producător creativ la HBO România, a regizat scurtmetrajele Bad Penny, Kowalski, Ramona – premiate la festivaluri de prestigiu. În 2017, Andrei Crețulescu a finalizat o nouă trilogie de scurtmetraje, începută cu „Șapte luni mai târziu” în 2016. Celelalte două, „În umbra bărbaților“ și „Parabellum“, își vor începe traseul festivalier anul acesta.

Fişa tehnică a filmului „Charleston“
Distribuție: Șerban Pavlu, Radu  Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiția Vlădescu, Vlad Galer, Alina Berzunțeanu
Scenariu: Andrei Creţulescu
Imagine: Barbu Bălășoiu
Montaj: Cătălin Cristuţiu
Scenografie: Mălina Ionescu
Muzica: Massimiliano Nardulli
Sound design: Marius Leftărache
Coloana sonoră: piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Désir și Pipe’s Not Dead!.
Producători: Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha, Andrei Crețulescu
Promovare media: Rollercoaster PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *