Filme, Noutăți

„Pentru toți banii din lume“, filmul regizat de Ridley Scott, deschide premierele lunii februarie

Răpirea unui adolescent și disperarea prin care trece mama acestuia sunt subiectul noului film regizat de legendarul Ridley Scott.

All the Money in the World“ este un film care atrage atenția atât prin numele regizorului (Ridley Scott – „Marțianul“, „Alien: Covenant“), cât și prin schimbarea pe care acesta a fost nevoit să o facă pe ultima sută de metri. Pe 8 noiembrie 2017, cu puțin timp înainte de premieră (anunțată pe 22 decembrie), Ridley Scott l-a înlocuit pe Kevin Spacey cu Christopher Plummer, din cauza scandalului sexual prin care a trecut Spacey.

Este a doua oară în cariera lui când a trebuit să ia o decizie radicală în privința unui actor important din distribuție. Prima dată s-a întâmplat în cazul filmului „Gladiatorul“, din cauza morții lui Oliver Reed (Proximo în „Gladiatorul“). Oliver Reed a murit cu 3 săptămâni înainte de terminarea filmărilor, iar Ridley Scott a refuzat să-l înlocuiască pe Reed cu alt actor și nici nu a vrut să taie scenele cu el, așa că a modificat părți din scenariu și a folosit o dublură și imagini generate pe computer pentru a recrea personajul acestuia.

Din distribuția filmului „All the Money in the World“/ „Pentru toți banii din lume“, în afară de Christopher Plummer, mai face parte un câștigător de Oscar, Timothy Hutton (pentru rolul secundar din „Ordinary People“, 1980, r. Robert Redford) și doi nominalizați la același premiu, Michelle Williams (4 nominalizări la Oscar) și Mark Wahlberg (2 nominalizări). Lista e completată de Charlie Plummer („King Jack“, 2015) și Romain Duris („De battre mon coeur s’est arrêté“, 2005).

Inspirat din întâmplări reale, „Pentru toți banii din lume“ spune povestea răpirii unui adolescent, John Paul Getty III (Charlie Plummer), și a demersului disperat pe care îl face Gail (Michelle Williams), mama lui, pentru a-i convinge bunicul miliardar (Christopher Plummer) să-i plătească răscumpărarea. Pe măsură ce presiunea pusă de răpitori crește, Gail se aliază cu Fletcher Chase (Mark Wahlberg), omul de încredere al bătrânului Getty. Urmează o luptă pe viață și pe moarte, care are ca miză iubirea și banii, o luptă unde fiecare alegere contează și unde nu există decât o singură opțiune cu adevărat valoroasă.

„Pentru toți banii din lume“ intră în cinematografe pe 2 februarie și este distribuit la noi de Vertical Entertainment. Scenariul este semnat de David Scarpa și John Pearson (autorul cărții care a inspirat filmul), iar producători sunt Dan Friedkin și Bradley Thomas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *