Filme, Noutăți

Filmul „Wonder“/ „Minunea“ intră în cinematografe pe 29 decembrie

Inspirat de bestsellerul cu acelaşi titlu, filmul „Wonder“/ „Minunea“ aduce pe marele ecran povestea lui August Pullman, un copil diferit, dar cu o inimă uriaşă.

Pentru că s-a născut cu un altfel de chip, August Pullman a fost ferit de sistemul public de învăţământ, însă acum se încăpăţânează să intre în clasa a V-a la o şcoală publică, unde va deveni un fel de erou pentru colegi. Noua experienţă va fi văzută ca o misiune, a cărei miză este compasiunea şi înţelegerea, o lecţie menită să apropie oamenii.

În perioada pregătirii rolului, Jacob Tremblay (August Pullman în film) s-a documentat în familie. A mers împreună cu ai lui la Asociaţia copiilor cu malformaţii craniofaciale din America şi a vorbit cu un pacient de vârsta lui care suferă de aceeaşi malformaţie ca personajul din film. Este vorba de sindromul Treacher Collins. De altfel, în filmul „Wonder“/ „Minunea“, apare atât sora lui, Emma Trembley, cât şi tatăl lui, Jason Trembley.

Sindromul Treacher Collins este un sindrom genetic rar şi există situaţii în care simptomele sunt uşoare, nu atrag atenţia. În multe cazuri însă, determină deformaţii fizice, inclusiv nedezvoltarea pomeţilor şi a maxilarelor, probleme ale palatului gurii, pleoapelor şi urechilor. Este cauzat de o singură mutaţie genetică, gena care se găseşte pe cromozomul 5, iar fenomenul apare fie în timpul dezvoltării sale, fie în timpul transferului genei de la părinte la copil.

Jacob Tremblay în filmul Wonder
Jacob Tremblay în filmul Wonder

Cartea „Wonder“ este scrisă de Raquel Jaramillo (R. J. Palacio, pseudonimul literar) şi a fost publicată pe 14 februarie 2012. Scriitoarea a fost inspirată de o întâmplare din viaţa de zi cu zi: a mers la o îngheţată cu fiul ei de 3 ani şi a văzut un copil cu sindromul Treacher Collins. La vederea lui, fiul ei a început să plângă. Scena a fost atât de puternică, încât regizorul  Stephen Chbosky a folosit-o şi în film.

Una dintre provocările filmului „Wonder“/ „Minunea“ a fost realizarea machiajului lui August Pullman, îmbunătăţit şi de efectele speciale pentru a se apropia cât mai mult de realitate. Arjen Tuiten, artistul care s-a ocupat de acest detaliu, şi-a dorit să fie cât mai fidel imaginii descrise în care şi să facă dreptate textului original.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Numele principale din distribuţia rolurilor sunt Julia Roberts şi Owen Wilson. Actorii îi interpretează pe părinţii lui August Pullman şi apar pentru prima dată împreună într-un film. Distribuit la noi de Vertical Entertainment, filmul „Wonder“/ „Minunea“ are premiera în cinematografe pe 29 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *