Filme

Filmele de festival vin, în ianuarie, pe Sundance TV

Sundance TV sărbătoreşte în perioada 19-28 ianuarie Festivalul de Film Sundance, care ajunge la sfârşitul lui ianuarie la cea de-a 34-a ediţie. 10 seri la rând vor fi difuzate filme premiate sau nominalizate la ediţiile precedente – drame, documentare şi comedii.

Multe dintre producțiile independente de la festival sunt văzute în exclusivitate pe Sundance TV. Sundance TV este disponibil în America de Nord, Europa, Asia, America Latină, Africa de Nord și Orientul Mijlociu şi ține de AMC Networks International (divizia globală a AMC Networks). Este disponibil în HD și pe numeroase platforme. Mai jos, cele 10 titluri incluse în programul special „10 Days of Sundance“:


„Chorus“ (dramă)

Sinopsis. Christophe și Irène se reîntâlnesc, după ce au divorțat, forțați fiind de o împrejurare macabră. Au fost descoperite rămășițele unui copil care pare a fi Hugo, fiul lor dispărut cu ani în urmă. Fiecare încearcă în felul lui să accepte ideea morții și, odată cu ea, posibilitatea unei împăcări. „Chorus“ este o poveste de dragoste care se naște din doliul a doi supraviețuitori, care se sprijină reciproc, pentru a vindeca o rană distrugătoare.

Ziua și ora difuzării: 19 ianuarie, 22.00
Țară: Canada
Regie și scenariu: François Delisle
Distribuție: Sébastien Ricard, Fanny Mallette, Pierre Curzi, Genevieve Bujold
Filmul a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului– World Cinema, la categoria dramă (Sundance, 2015)


„The Strongest Man“ (comedie)

Sinopsis. Beef se crede cel mai puternic om din lume și, chiar dacă nu vrea copii, se imaginează povestindu-le nepoților aventurile sale. Când cel mai de preț obiect al lui, bicicleta, este furat, Beef începe o aventură nebună, din care pierde la fel de mult pe cât câștigă. Original și imprevizibil, „The Strongest Man“ este o poveste caldă, plină de viață și profundă, spusă pe o coloană sonoră punk rock.

Ziua și ora difuzării: 20 ianuarie, 22.00
Țară: SUA
Regie: Kenny Riches
Distribuție: Robert „Meatball“ Lorie, Paul Chamberlain, Ashly Burch, Patrick Fugit, Lisa Banes
Filmul a fost inclus în selecția oficială a Festivalului de Film Sundance 2015.


„Sembene!“ (documentar)

Sinopsis. Ousmane Sembene înseamnă, în două cuvinte, cinematografia africană. Cunoscut ca „părintele filmului african“, Sembene este unul dintre cei mai mari artiști ai lumii. Cu o carieră de 40 de ani în domeniul filmului, s-a reinventat mereu cu un amestec puternic de documentar, Nou Val francez și realism. „Sembene!“ este un portret intim al cineastului, care pune în lumină puterea nemuritoare a poveștilor.

Ziua și ora difuzării: 21 ianuarie, 23.00
Țară: SUA, Senegal
Regie: Samba Gadjigo și Jason Silverman
Distribuție: Mbissine Thérèse Diop, Ousmane Sembene
Filmul a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului – World Cinema, categoria „documentar“, la Festivalul de Film Sundance 2015, dar și la Golden Camera și Golden Eye, la Festivalul de Film de la Cannes.


„The Wolfpack“ (documentar)

Sinopsis. Izolați într-un apartament, frații Angulo au descoperit lumea prin filme. Porecliți „the Wolfpack“ („haita de lupi“), au pus în scenă încă de mici filmele lor preferate, folosind costume și decoruri create de ei înșiși, pentru a scăpa de singurătate și lipsa contactului social. Regizoarea documentarului, Crystal Moselle, realizează portretul fascinant al unei familii originale și analizează natura identității și creativității.

Țară: SUA
Regie: Crystal Moselle
Distribuție: Bhagavan Angulo, Govinda Angulo, Jagadisa Angulo, Krsna Angulo, Mukunda Angulo, Narayana Angulo
„The Wolfpack“ a câștigat Marele Premiu al Juriului, la categoria „documentar“, la Festivalul de Film Sundance 2015.


„Dreamcatcher“ (documentar)

Sinopsis. „Dreamcatcher“ ne poartă în lumea ascunsă a prostituţiei şi a traficului de carne vie, văzute prin ochii unei supravieţuitoare, Brenda Myers-Powell, fondatoarea Fundaţiei care dă şi titlul filmului. Documentarul pune sub lupă o comunitate problematică şi catapultează privitorul, încă de la primele cadre, într-un univers mai puţin ştiut.

Ziua și ora difuzării: 23 ianuarie, 22.00
Țară: SUA, Marea Britanie
Regie: Kim Longinotto
Distribuție: Brenda Myers-Powell, Stephanie Daniels-Wilson
„Dreamcatcher“ a câștigat Premiul pentru Regie – World Cinema, la categoria „documentar“, la Festivalul de Film Sundance 2015.


„Cloro“ (dramă)

Sinopsis. Jenny (17) visează să devină înotătoare profesionistă în sincron. Într-o zi, mama ei moare brusc, fiind forţată să se mute cu tatăl şi fratele ei. Renunță la școală şi se angajează cameristă într-un hotel din zonă, unde descoperă o piscină. Reîncepe antrenamentele. Tatăl suferind de depresie se îmbolnăveşte şi mai tare, iar Jenny este nevoită să aibă grijă de fratele mai mic. Începe o relaţie cu un bărbat mai în vârstă. Filmul de debut al lui Lamberto Sanfelice surprinde umanitatea unei adolescente care trebuie să se maturizeze brusc.

Ziua și ora difuzării: 24 ianuarie, 22.00
Țară: Italia
Regie: Lamberto Sanfelice
Distribuție: Sara Serraiocco, Ivan Franek, Giorgio Colangeli, Anatol Sassi, Piera Degli Esposti, Andrea Vergoni
„Cloro“ a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului – World Cinema, la categoria „dramă“, la Festivalul de Film Sundance 2015.


„Glassland“ (dramă)

Sinopsis. „Glassland“ este al doilea film din cariera regizorului Gerard Barrett, după debutul „Pilgrim Hill“, și este un studiu realizat din tușe puține, extrem de onest, al unei relații de codependență și a consecințelor devastatoare ale acesteia. John încearcă să îşi ajute mama alcoolică, dar femeia îi respinge ajutorul și orice plan al său de a reuni mica familie. Pentru a-i plăti internarea într-un centru de dezalcoolizare, este forțat să își ofere serviciile unui criminal din zonă.

Ziua și ora difuzării: 25 ianuarie, 23.00
Țară: Irlanda
Regie: Gerard Barrett
Distribuție: Toni Collette, Jack Reynor
„Glassland“ a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance 2015.


„Big Sur“ (dramă)

Sinopsis. „Big Sur “ surprinde un moment din viața scriitorului Jack Kerouac care, copleșit de succesul cărții On the Road și luptând cu dependența de alcool, se retrage în cabana editorului său, Lawrence Ferlinghetti, din orășelul de coastă Big Sur (California). Mutarea a inspirat romanul său omonim, din 1962. La fața locului, Kerouac este singur și în comuniune cu natura. Dar, cuprins de singurătate, dă bir cu fugiții la San Francisco, unde se reapucă de băut și începe o relație cu Billie, amanta prietenului său cel mai bun, Neal Cassady.

Ziua și ora difuzării: 26 ianuarie, 22.00
Țară: SUA
Regie: Michael Polish
Distribuție: Jean-Marc Barr, Kate Bosworth, Anthony Edwards, Josh Lucas, Radha Mitchell, Henry Thomas
Filmul a fost inclus în selecția oficială a Festivalului de Film Sundance 2013.


„Kumiko, the Treasure Hunter“ (dramă)

Sinopsis. Ştiţi povestea japonezei care era convinsă că geanta cu bani îngropată și pierdută în filmul fictiv al fraților Coen, Fargo, este reală? Se numeşte Kumiko şi este protagonista filmului „Kumiko, the Treasure Hunter“. Personajul renunţă la tot şi pleacă într-o călătorie în căutarea comorii visate. Pe traseu, întâlneşte tot felul de oameni, ciudaţi, dar care îi vor fi de ajutor. Rinko Kikuchi joacă rolul principal și, chiar dacă are foarte puține replici, comunică foarte expresiv prin limbajul corporal.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Ziua și ora difuzării: 27 ianuarie, 22.00
Țară: SUA
Regie: David Zellner
Distribuție: Rinko Kikuchi, Nobuyuki Katsube, Shirley Venard
„Kumiko, the Treasure Hunter“ a câștigat Premiul Special al Juriului, la categoria „dramă“ , la Festivalul de Film Sundance 2014.


„How to Dance in Ohio“ (documentar)

Sinopsis. Primul dans sau primul sărut pot avea efecte dramatice asupra unei persoane care suferă de autism, adevărate surse de anxietate și frică. În Columbus (Ohio), un grup de adolescenți și tineri autiști joacă în scenete care îi ajută să repete aceste interacțiuni sociale complexe pentru ei. Privitorii vor descoperi curajul de care dau dovadă când își înfruntă temerile și când ies în lume și au o viață socială.

Ziua și ora difuzării: 28 ianuarie, 23.00
Țară: SUA
Regie: Alexandra Shiva
„How to Dance in Ohio“ a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului, la categoria „documentar“, la Festivalul de Film Sundance 2015, și a căştigat Premiul Peabody, la categoria „documentar și educație“, în 2016.

Foto deschidere: captură din „Kumiko, the Treasure Hunter“, credit foto: Sean Porter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *