Festivaluri, Filme

10 filme de văzut la Dracula Film Festival 2017

Azi începe Dracula Film Festival, ediția a cincea. Teatrul „Sică Alexandrescu“, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta, din Brașov, vor fi bântuite de cele mai noi lung și scurtmetraje în materie de horror. Iată o selecție de 10 titluri:

Iubit, dar și comentat negativ de criticii de film, „Mother!“ deschide Festivalul, ocazie cu care se poate vedea la Brașov în avanpremieră națională. Este cel mai nou film ar regizorului Darren Aronofsky („Noe“, „Lebăda neagră“, „Requiem pentru un vis“) și îi are în distribuția rolurilor principale pe Jennifer Lawrence și Javier Bardem. Povestea se concentrează pe întâmplările prin care trece un cuplu după ce sunt vizitați de niște oaspeți neinvitați. Iubirea, devotamentul și puterea de sacrificiu sunt punctele-cheie exploatate în film.

Dacă „Mother!“ deschide Dracula Film Festival, „Amantul dublu“, al cineastului francez François Ozon („Dans la maison“/ „În casă“), îl închide. O dramă psihologică subversiv camuflată în thriller erotic, în care protagoniștii sunt interpretați de Marine Vacth, Jérémie Renier şi Jacqueline Bisset. Nominalizat anul acesta la Palme d’Or, „Amantul dublu“ o are ca personaj principal feminin pe tânăra și fragila emoțional Chloé, care se îndrăgostește de psihoterapeutul ei, Paul. Se mută împreună câteva luni mai târziu și descoperă că acesta îi ascunde ceva. Filmul este inspirat de povestea „Lives of the Twins“, scrisă de Joyce Carol Oates.

„The Wanderers“, un horror fantasy regizat de Dragoș Buliga, va fi proiectat în prezența actorului din rolul principal, Armand Assante. Assante joacă un vânător de vampiri, Louis Moudon, care pleacă împreună cu un jurnalist într-un izolat sat din Transilvania pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar. Alături de călăuza lor, tânăra localnică Sorana, şi de echipa unui reality show, află că sătenii se confruntă cu o năpastă cumplită. „Double Date“ (r. Benjamin Barfoot, UK, 2017) schimbă registrul și ne propune o comedie savuroasă, o variație provocatoare la poveștile ce înfățișează sinistrele eforturi ale tinerilor de a-și pierde virginitatea. Combinația de tensiune, excitare și umor ne arată că britanicii țin la rețeta unei comedii horror bună: o doză serioasă de exagerare.  „Double Date“ nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Televizoare 4K şi sisteme Home Cinema pentru cinefili în căutare de fidelitate.

[irp posts=”15133″ name=”Comedii horror: 10 recomandări de la Horrorum.ro”]

Nerecomandat minorilor sub 16 ani este și „Replace“ (r. Norbert Keil, Germania – Canada, 2017), un „body horror“ relatat dintr-un unghi feminin, ce examinează dorința vanitoasă pentru tinerețe eternă. Filmul a fost nominalizat pentru Cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film Fantasy de la Bruxelles 2017.

În „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight“ (r. Alan Lo, Hong Kong, 2017), Lung și Chi-Yeung sunt doi tineri care se cred super-eroi. Cu toate astea, Lung este mai mult victimă în viața proprie, plină de dezastre personale. Atunci când un monstru din banda desenată preferată a lui Lung apare în oraș și îi transformă pe oameni în zombi, haosul se instaurează. Când până și Chan-Yat este dat dispărut, Lung trebuie singur să ducă o batălie contra unei armate de zombi. „Zombiology“ a făcut parte din selecția festivalului Sitges.

Mergem pe mâna criticului de film Cristi Mărculescu, selecționer scurtmetraje la Dracula Film Festival, și recomandăm, la categoria scurtmetraje, patru titluri: „Fried Barry, un hibrid de film experimental cu dans și body-horror, ușor încadrabil în tagma filmelor anti-drog dar mult mai mult de atât. Sunken Convent, ecranizare tenebroasă și disturbantă după o povestire de Hans Christian Andersen. Rosalita, un WTF cu gore și demență și deșert, de proveniență braziliană. We Go Into The Woods, un thriller francez straniu și foarte psihologic, rece și totuși fierbând de suspans și furie“.

Foto deschidere: secvență din filmul „Mother!“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *