Festivaluri, Filme

Filmul „The Square“ deschide Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest

Comedia satirică „The Square“, în regia lui Ruben Östlund, va fi proiectată în premieră la Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, eveniment care are loc între 13 și 22 octombrie. În cinematografele de la noi intră pe 20 octombrie 2017.

„Am vrut să fac un film elegant, cu elemente vizuale care să provoace și să delecteze spectatorii. Tematic, este un film despre responsabilitate și încredere, bogați și săraci, putere și slăbiciune. Despre credința în individ, care crește, versus cea în comunitate, care începe să dispară. Un film despre lipsa de încredere în Stat, media și artă“, a declarat regizorul Ruben Östlund despre recentul lui proiect.

„The Square“, povestea. Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square/ Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului crează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

„The Square“ este distribuit în România de Independența Film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *