Festivaluri, Noutăți

Filmul „Mother!“, proiectat în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

„Mother!“, cel mai nou film ar regizorului Darren Aronofsky („Noe“, „Lebăda neagră“, „Requiem pentru un vis“), deschide ediția a cincea a Festivalului de filme horror și fantasy, Dracula Film Festival (DFF).

„Mother!“ a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția (30 august-9 septembrie), urmând ca în România să fie proiectat în avanpremieră națională cu ocazia DFF (18-22 octombrie, Brașov).

Numit de publicația americană The New Yorker „o încântătoare, înspăimântătoare și aproape incredibilă satiră a faimei“, filmul „Mother!“ a stârnit totuși și reacții controversate în rândul criticilor. Pentru Mark Quermode, de la theguardian.com, vizionarea lui a fost o „experiență delirantă și dizgrațioasă“, iar Rex Reed de la New York Observer este neiertător și îl numește „cel mai prost film al secolului“.

„Mother!“ îi are în rolurile principale pe doi actori câștigători de Oscar: Jennifer Lawrence și Javier Bardem. Regia și scenariul sunt semnate de Darren Aronofsky, iar din distribuție mai fac parte Ed Harris și Michelle Pfeiffer. Povestea se concentrează pe întâmplările prin care trece un cuplu după ce sunt vizitați de niște oaspeți neinvitați. Iubirea, devotamentul și puterea de sacrificiu sunt punctele-cheie exploatate în film. În România, filmul „Mother!“/ „mama!“ are premiera oficială pe 20 octombrie 2017.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu“, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

2 comentarii pentru “Filmul „Mother!“, proiectat în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *