Animaţie, Noutăți

Animaţii online: 8 scurtmetraje de la GOBELINS

Elevii din ultimul an al cursului de concepere şi realizare a filmelor de animaţie, de la Şcoala de arte vizuale Gobelins, ne prezintă proiectele lor.

8 scurtmetraje semnate de cursanţii de la Gobelins sunt disponibile online. Un proiect care a presupus multă implicare atât din partea elevilor, cât şi a profesorilor care i-au îndrumat.

Rezultatul? Scenarii originale, acţiune, dragoste şi, în toate, amprenta Gobelins. Pe scurt, un răsfăţ vizual pentru iubitorii de animaţii.

HORS SAISON

Jude are 50 de ani şi este paznic într-un parc naţional din nordul Americii. În fiecare zi, se simte din ce în ce mai obosită şi mai copleşită de echipa ei, în special de mai tânăra colegă Karen. Într-o seară, găseşte pe marginea drumului urmele unei maşini care o duc spre un braconier. Decide să îl ia la întrebări singură, fără a se consulta cu echipa, decizie care nu va rămâne fără urmări.

Realizatori: Nicolas CAPITAINE, Léni MAROTTE, Lucas DURKHEIM, Céline DESOUTTER


QUAND J’AI REMPLACÉ CAMILLE

Laura tocmai a înlocuit-o pe membra unei echipe de înotătoare, care a murit. Se apropie o competiţie importantă, iar Laura simte că nu este la nivelul colegelor ei. Într-un climat de doliu şi tensiune sportivă, fosta înotătoare începe să o obsedeze.

Realizatori: Nathan OTAÑO, Rémy CLARKE, Leïla COURTILLON


OUTREMER

„Outremer“ este povestea unui băieţel traumatizat de mare, care îşi va găsi refugiul la o bunică pasionată de pictură.

Realizatori: Hadrien BONNET, Adrien CALLE


MEMO

Louis, un pensionar, îşi doreşte cu orice preţ să îşi păstreze independenţa în faţa Ninei, fiica lui ultra protectoare.

Realizatori: Ines SCHEIBER, Jules DURAND, Julien BECQUER, Elena DUPRESSOIR, Viviane GUIMARAES


PARFUM FRAISE

Makoto e în stare de orice ca să-şi crească exemplar băiatul de 7 ani, Kazuki. În ciuda efortului său, violenţa care i-a marcat trecutul îl urmăreşte şi nu are altă soluţie decât să o înfrunte, chiar şi în prezenţa lui Kazuki, pe care a încercat mereu să îl protejeze.

Realizatori: Samuel KLUGHERTZ, Alix ARRAULT, Jules RIGOLLE, Martin HURMANE


BURN OUT

Stella, mecanic austronaut, a rămas în pană pe o planetă pustie. Când e pe culmea disperării, apare de nicăieri o fetiţă. O urmăreşte printr-un tunel, prin cele mai ascunse locuri de pe planetă, şi ajunge într-o cavernă uriaşă, plină cu obiecte care i-au aparţinut şi care îi amintesc de vise abandonate.

Realizatori: Cécile CARRE


MEHUA

Două tinere aztece urmează să facă parte dintr-un ritual care le va aduce onoarea supremă: vor fi sacrificate zeilor. Numai că sacrificiul nu decurge aşa cum ar fi trebuit…

Realizatori: Camille AIGLOZ, Lucy VALLIN, Michiru BAUDET, Simon ANDING MALANDIN, Diane TRAN DUC, Margo ROQUELAURE


Ночные ведьмы

„Sorcières de nuit“/ „Night Witches“ urmăreşte viaţa de zi cu zi a Yuliei, o aviatoare, şi a colegelor ei. De-a lungul momentelor de glorie, dar şi a celor dramatice, se conturează fascinaţia şi pasiunea Yuliei pentru zbor, legate într-un mod fatal de atrocităţile războiului.

Realizatori: Arina KORCZYNSKI

Sursa: gobelins.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *