Seriale

Cum ar continua serialul „Breaking Bad“ dacă ar continua

Dacă serialul „Breaking Bad“ ar continua, acţiunea s-ar muta în alt loc, personaj central ar rămâne Jesse, Walter White ar reveni într-un mod neaşteptat, iar cele 70 de milioane de dolari rămase ar fi folosite în scopul unei răzbunări. Toate acestea dacă. Un exerciţiu de imaginaţie pentru fanii care încă mai speră la o nouă serie „Breaking Bad“.

Acţiunea s-ar muta într-un loc imprevizibil, Europa, să spunem Cehia. Contactele stabilite de Lydia Rodarte-Quale în zona respectivă ar putea fi exploatate de un scenarist cu imaginaţie. În plus, dat fiind că Jesse Pinkman a ieşit teafăr din afacere, dar fără bani, s-ar putea retrage sub anonimat aici şi ar continua bussinessul. „Şcoala“ a făcut-o cu Walter White, deţine secretul metamfetaminei pure, inclusiv al culorii, deci nu îi mai rămâne decât să-şi refacă bugetul. De ce? Pentru că l-ar adopta pe Brock Cantillo, băiatul Andreei Cantillo, şi adoptându-l pe Brock şi-ar dori să repare greşeli din trecut şi i-ar oferi viaţa pe care el nu a avut-o. Şi doi, pentru că mai are un vis de împlinit: acela de a-şi deschide un atelier de tâmplărie (nu râdeţi). Pasiunea lui pentru cutii este amintită de două ori în serialul „Breaking Bad“, genul acesta de afacere l-ar putea reabilita emoţional pe Jesse. Un singur lucru i-ar tulbura povestea şi ar condimenta o eventuală continuare a serialului „Breaking Bad“: dacă printr-un tertip de scenariu, fratele lui mai mic ar fi unul dintre clienţii interesaţi de distribuirea metamfetaminei în America. Şi-ar mai fi un lucru, îl citiţi mai jos.

Andreei Cantillo, Brock Cantillo şi Jesse Pinkman
Andreei Cantillo, Brock Cantillo şi Jesse Pinkman

În ultimul episod din sezonul 5 vedem cum toţi membrii clanului unchiului Jack mor. Sau în fine, vedem cum gloanţele îi răpun. Cum ar fi dacă unul dintre ei, excluzându-i, evident, pe unchiul Jack şi pe Todd, ar mai fi în viaţă? Au rămas 70 de milioane de dolari şi Kenny/Frankie/Matt/Lester, you name it, ar fi singurul care ştie unde se află. Ar fugi cu banii, i-ar spăla, s-ar răzbuna? Mai curând ultima variantă. Să spunem că ar căuta familia lui Walter White şi apoi pe Jesse, pentru a-l cumpăra şi a-l convinge să se întoarcă în America (în schimbul vieţii), unde să continue prepararea de metamfetamină. Ok, ştim că Jesse nu ar mai accepta să lucreze pentru altcineva. Compromisul ar fi să facă şi mai mulţi bani – ascunde metamfetamină în cutiile din atelier pe care le vinde apoi – pentru a-şi duce la bun sfârşit planul. Între timp, află şi că familia lui Walter White este ameninţată.

Walter White şi clanul unchiului Jack
Walter White şi clanul unchiului Jack

Şansele ca Skyler White să-şi revină cu firea sunt slabe. A trecut o dată printr-o tentativă de sinucidere, iar finalul sezonului o găseşte complet pierdută. Skyler White nu e nici Tata, nevasta lui Don Pablo din „Narcos“, nici Wendy Byrde, soţia lui Marty din „Ozark“. Într-o posibilă continuare a serialului „Breaking Bad“, Skyler White ar trece pe planul trei. Îi are aproape pe Flynn/Walter jr., pe Holly şi pe sora ei, Marie, dar nu se poate rupe de trecut. Iar prezenţele celor trei nu îi sunt de mare ajutor. Holly e prea mică, Marie prea insistentă, băgăcioasă şi pisăloagă, iar Flynn la fel de afectat de întâmplări ca ea. Destinul lui Marie este interesant de dus mai departe. Este cleptomană şi nu prea pare să-şi fi rezolvat problema. Un amărât de „Îmi pare rău“ spus surorii ei nu a vindecat-o. Plăcerea necontrolată de a fura a mers atât de departe, încât a încercat să i-o ia practic lui Skyler şi pe micuţa Holly. Marie merită atenţie mai multă!

Skyler White, Holly şi Marie
Skyler White, Holly şi Marie

În cazul lui Walter jr, să spunem că ar da la biologie sau chimie şi ar încerca să caute o formulă magică împotriva cancerului (are motivaţii în familie :D). Sau, mai plauzibil, ar face o carieră în domeniul lui Hank, idolul lui. Însă Walter Jr e mai important în poveste din alt punct de vedere, prin el putem ajunge la cuplul Schwartz, Gretchen şi Elliott. Îi vor da banii lăsaţi de Walter White când fiul lui va împlini 18 ani? Sau nu? Greu de rezistat unei alte ispite ficţionale: dacă Walter White nu a murit?, dacă şi-a înscenat moartea? Personajul va fi învins de cancer, însă puţinul timp pe care l-ar mai avea într-o posibilă continuare a serialului „Breaking Bad“ nu l-ar pierde uitând ce îi place cel mai mult să facă: să deţină controlul.

Elliott Schwartz, Walter White şi Gretchen Schwartz
Elliott Schwartz, Walter White şi Gretchen Schwartz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *