Festivaluri, Noutăți

Povestea dansatoarei de cabaret Loïe Fuller deschide BIDFF 2017

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) 2017 se deschide anul acesta cu filmul „La Danseuse“, povestea lui Loïe Fuller, o răsfăţată a spectacolelor de cabaret de la Folie Bergère, de la începutul secolului al XX-lea.

Bucharest International Dance Film Festival a ajuns la cea de-a treia ediţie. Festivalul dedicat producţiilor de dans se desfăşoară între 7 şi 10 septembrie. Anul acesta, în deschidere, va fi proiectat filmul „La Danseuse“, în regia lui Stéphanie di Giusto.

„La Danseuse“ a fost prezentat în premieră mondială anul trecut, la Cannes, în secţiunea „Un certain regard“ şi spune povestea dansatoarei americane Loïe Fuller, considerată un pionier al dansului modern. Loïe Fuller i-a inspirat pe pictorul Toulouse-Lautrec, dar şi pe fraţii Lumière.

Lungmetrajul surprinde tensionata relaţie a lui Fuller cu protejata şi rivala ei, Isadora Duncan. Personajul principal este interpretat de cunoscuta cântăreaţă Soko („Her“, „Augustine“), iar din distribuţie mai fac parte Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp şi François Damiens.

La Danseuse“ / „Dansatoarea“ are premiera în România cu ocazia Bucharest International Dance Film Festival, pe 7 septembrie, la Cinema „Elvire Popesco“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *