Filme, Noutăți

„Charleston“, un film trist, dar nu disperat, un film hazliu, dar nu vesel

Filmul „Charleston“ este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu. Andrei Creţulescu, fost critic de film, a produs pentru HBO România primul sezon al serialului „În derivă“ şi 9 documentare originale.

După ce a produs lungmetrajul „Killing Time“ (regizat de Florin Piersic Jr.), Andrei Creţulescu a scris scenariul şi a semnat regia scurtmetrajelor „Bad Penny“ şi „Kowalski“. Scurtmetrajul „Ramona“ marchează, alături de acestea două, încheierea unei trilogii. „Ramona“ a câştigat premiul Canal+ Award din cadrul secţiunii La Semaine de la Critique, la Cannes, şi The Best Short Award (ex-aequo) la TIFF.

Trecerea de la critica de film la regie este justificată de Andrei Creţulescu astfel: „Cineva a spus cândva că modul cel mai bun de a scrie despre un film este să faci unul. Am devenit critic de film pentru că mi-a plăcut să mă uit la filme, să le analizez şi să le înţeleg. Într-un fel, când regizez, fac acelaşi lucru“.

Filmul „Charleston“, primul lui lungmetraj, a fost selecționat în competiţia oficială Concorso Internazionale a Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul care are loc în Elveţia se desfăşoară între 2 şi 12 august 2017. „Charleston“ a mai fost prezentat în târgurile de coproducție Connecting Cottbus 2013, New Cinema Network – Roma 2014, Crossroads – Salonic 2015 și Les Arcs Coproduction Village 2015, și a primit, în noiembrie 2016, tot la Salonic, premiul Agora Work-in-Progress.

Este un film la care îţi vine „să râzi și să plângi, să plângi și-apoi să râzi iară și iară“, spune regizorul Andrei Crețulescu despre „Charleston“, parafrazându-l pe Leonard Cohen. O poveste care stârneşte în spectatori emoţii opuse, de multe ori în spaţiul aceleiaşi secvenţe. Trist, dar nu disperat, hazliu, dar nu vesel.

După doar câteva săptămâni de la moartea Ioanei, soţia lui Alexandru, şi în seara în care ar fi trebuit să împlinească 42 de ani, Alexandru primeşte o vizită-surpriză: Sebastian, mai tânăr decât el, susţine că a fost iubitul Ioanei cu cinci luni înainte ca ea să se stingă din viaţă. „Charleston“ este un film  dulce-amărui despre un triunghi amoros descoperit într-un mod neaşteptat, care va pune în discuţie multe dileme şi va reformula noi întrebări.

Distribuție: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiția Vlădescu, Vlad Galer, Alina Berzunțeanu
Scenariu şi regie: Andrei Creţulescu
Imagine: Barbu Bălășoiu
Montaj: Cătălin Cristuţiu
Scenografie: Mălina Ionescu
Muzica: Massimiliano Nardulli
Sound design: Marius Leftărache
Soundtrack: piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Desir și Pipe’s Not Dead!
Producători: Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha, Andrei Crețulescu
„Charleston“ este o producție româno-franceză între ICON Production și Les Films du Tambour, realizată în coproducție cu .Mille et Une. Films și Wag Prod, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube și cu participarea HBO Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *