Filme, Noutăți

„Unlocked: Pericol descătuşat“ intră în cinematografe pe 16 iunie

Orlando Bloom, Michael Douglas şi John Malkovich sunt personaje într-un thriller tensionant, în care Londra cade sub ameninţarea unui atac cu arme biologice.

Ideea filmului „Unlocked: Pericol descătuşat“ i-a venit producătoarei Georgina Townsley, care a plecat de la dorinţa de a ecraniza povestea unei eroine urbane din Londra. Scenariul scris de Peter O’Brien a fost singurul care a convins-o din cele câteva sute primite. A vrut un text care să fie scris pentru o femeie. „Peter O’Brien înţelege femeile şi a scris un text pentru o femeie puternică“, explică Georgina Townsley.

„Unlocked: Pericol descătuşat“ o are în centru pe Alice Racine (Noomi Rapace – „Prometheus“, „Alien: Covenant“, „The Girl with the Dragon“), agent CIA de top, care se trezeşte prinsă într-o cursă cronometru pentru a opri un atac cu arme biologice în Londra. Profilul protagonistei a atras-o pe Georgina Townsley pentru că, spune ea, încă din copilărie i-a plăcut genul acesta de tipologie, când visa să lucreze sub acoperire. „Unlocked: Pericol descătuşat“ este primul ei lungmetraj, iar pentru regizorul Michael Apted, al patrulea.

Michael Apted are în filmografia personală în special teleplay-uri (seriale şi documentare realizate pentru micul ecran). „The World is Not Enough“ (1999), „The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader“ (2010) şi „Enough“ (2002) sunt cele mai cunoscute lungmetraje regizate de el. Filmările pentru „Unlocked: Pericol descătuşat“ au început în 2014 şi, încă de atunci, atât Hollywoodul, cât şi producătorii francizei Transformers au fost captivaţi de potenţialul personajului principal, de intriga şi acţiunea poveştii. Apted a văzut filmul „Unlocked: Pericol descătuşat“ ca pe un film de personaj, unde actori ca Orlando Bloom, Michael Douglas sau John Malkovich (care fac parte din distribuţie) au rolul de a pune în evidenţă, cât mai bine, profilul eroinei Alice Racine.

Pentru a-i oferi autenticitate acesteia, scenaristul s-a consultat cu agenţi FBI specializaţi în atacurile cu arme biologice. Un fost consilier CIA şi un fost agent special din Marină au venit şi ei cu sfaturi şi soluţii tehnice în scopul veridicităţii.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Deşi scenariul a trecut prin mai multe modificări, esenţa a rămas aceeaşi. Curios este că astăzi, la lansarea producţiei, virusul mortal Marburg, cu efecte dezastruoase în Londra, seamănă cu Ebola, care a secerat Africa de Vest acum 3 ani. Scenaristul Peter O’Brien spune: „Epidemia de Ebola a fost cu adevărat tragică și e o coincidență că filmul nostru e o încercare de a educa publicul cu privire la efectele ei cumplite sau dacă virusul este intenţionat răspândit. E un scenariu înspăimântător, dar, din păcate, și îngrijorător“.

Unlocked / Unlocked: Pericol descătușat (2017)

Unlocked / Unlocked: Pericol descătușatRegia: Michael Apted
Distribuţia: Orlando Bloom, Noomi Rapace, Toni Collette, Michael Douglas, John Malkobich
Genul filmului: Acţiune, Thriller
Premiera în România: 16 iunie 2017
Durata: 1oră 38min
Trailer:

Filmul „Unlocked: Pericol descătușat“ este distribuit de Forum Film România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *