Filme, Noutăți

„Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar“: 5 detalii despre noul film Disney

Actori noi, muzică nouă, regie nouă. Jack Sparrow, același, dar cu o altă misiune. Găsirea tridentului lui Poseidon pune în mișcare întreaga acțiune din „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar“. Iată câteva detalii din filmul creat de Disney.

Este regizat de doi norvegieni.
Dacă primele patru filme au fost regizate de doi americani (Gore Verbinski, primele trei și Rob Marshall, al patrulea), „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar“ este regizat de doi norvegieni: Joachim Rønning și Espen Sandberg. Rønning și Sandberg sunt la primul lor proiect hollywoodian de amploare. Rønning este cunoscut pentru portretizarea, pe marele ecran, a figurilor istorice celebre din Norvegia. În 2012, împreună cu Sandberg, a fost nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film, categoria Cel mai bun film străin, pentru „Kon-Tiki“, o poveste despre exploratorul Thor Heyerdah, care a traversat Oceanul Pacific cu o plută de lemn de balsa, alături de un echipaj compus din 5 oameni.

Din distribuție face parte și Sir Paul McCartney.
Fostul membru Beatles apare în rolul unui pirat în filmul lui Joachim Rønning și Espen Sandberg. Cântărețul a făcut anunțul pe Twitter și se crede că regizorii au adăugat special o scenă doar pentru el. Este pentru prima dată când Paul McCartney joacă pe marele ecran alt personaj decât pe el însuși, informează agerpress.ro. Este, mai exact, unchiul lui Jack Sparrow care, se pare, provine dintr-o familie de muzicieni: tatăl lui, Edward Teague, a fost interpretat de Keith Richards (chitaristul de la Rolling Stone) în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii“ (2007) şi „Pirații din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi“.

Javier Bardem joacă un personaj negativ.
Numele lui Bardem pe lista de distribuție a fost o altă surpriză. Odată cu el, Disney aduce și un nou personaj negativ: căpitanul Salazar, dușmanul de temut al lui Jack Sparrow (Johnny Depp). Inițial, căpitanul se numea Brand și rolul i-a fost propus lui Christoph Waltz, care l-a refuzat fiind implicat în alt proiect. Brand s-a transformat în Salazar pentru că se potrivea mai bine cu accentul spaniol al actorului. O altă curiozitate: este prima dată în istoria Piraților din Caraibe când un ticălos este o fantomă.

Orlando Bloom și Keira Knithtley revin în poveste.
Chiar dacă protagoniștii din „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar“ sunt marinarul Henry (Brenton Thwaites) și specialista în astronomie Carina Smyth (Kaya Scodelario), fanii francizei pot sta liniștiți: îi vor revedea și pe Will Turner și Elizabeth Swann. Rolul lui Henry a fost printre cele mai dorite: Ansel Elgort, Brenton Thwaites, Taron Egerton, George MacKay și Sam Keeley au fost printre opțiuni.

Hans Zimmer nu mai semnează coloana sonoră.
Muzica pe care o veți auzi în film aduce și ea noutăți. De data aceasta, este semnată integral de compozitorul Geoff Zanelli (cu care a lucrat Hans Zimmer până la partea a 5-a). Zanelli a câștigat în 2006 un premiu Primetime Emmy pentru coloana sonoră din „Into the West“/„Călători pe pământul făgăduinţei“ (2005). A mai colaborat cu Gore Verbinski, Ridley Scott, Steven Spielberg, Tom Hanks.

Premiera internațională a avut loc în China.
Da, e o raritate pentru un blockbuster. Noul parc tematic de distracții Disney deschis în Shanghai, anul trecut, a găzduit evenimentul, care i-a adus pe covorul roșu pe Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom și Javier Bardem. În România, „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar“ intră în cinematografe, în avanpremieră, pe 25 mai, iar biletele s-au pus deja în vânzare. Nu îl vom vedea în carne și oase pe Johnny Depp, dar vom afla dacă după noua lui misiune va rămâne la fel de aiurit și de simpatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *