Filme, Noutăți

Documentarul „Varză, cartofi şi alţi demoni“ intră în cinematografe

Pe 6 mai, documentarul „Varză, cartofi şi alţi demoni“ intră în cinematografele din Bucureşti. Premiera are loc Cinema Eforie (str. Eforie nr. 2), de la orele 20.00, în prezenţa echipei.

Regizat de Şerban Georgescu, documentarul a fost premiat la Gala UCIN, cu trofeul „Cel mai bun documentar de lung şi scurt metraj“. Şerban Georgescu s-a informat personal asupra subiectului, de-a lungul unui an, perioadă în care a muncit cot la cot cu sătenii din Lunguleţu.

„Varză, cartofi şi alţi demoni“ a avut prima proiecţie la sfârşitul anului 2016, la Festivalul de Film Documentar şi de Animaţie de la Leipzig (DOK Leipzig), unde a fost primit pozitiv de critici.  În 2017, şi-a continuat circuitul festivalier şi a mai participat la Festivalul de Film documentar One World România (secțiunea România în Mișcare), Docu Days UA (Ucraina) și Milenium Inernational Documentary Film Festival (Belgia).

Filmul povesteşte din interiorul comunităţii încercările oamenilor din Lunguleţu de a găsi o portiţă de ieşire dintr-un lanţ vicios: un sat, o mie de tractoare, o producţie anuală de sută de mii de tone de varză şi cartofi. Vândute cu greu şi eventual distruse. Experienţa regizorului şi eventualele soluţii pentru a ieşi din acest „impas“ sunt relatate în 60 de minute de satiră autentică.

În afară de premiera de pe 6 mai, în aceeaşi lună vor mai avea loc 4 proiecţii la Cinema Eforie (10, 16, 26, 31 mai) şi 3 la Cinema Muzeul Ţăranului (13, 25 și 31 mai). Documentarul va fi proiectat și în cadrul Programului „Școala Altfel“, joi 4 mai, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 18:00, în prezența regizorului Șerban Georgescu (elevii vor avea intrarea liberă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *