Noutăți, Seriale

„Povestea cameristei“, celebrul roman al lui Margaret Atwood, transformat în serial

„The Handmaid’s Tale“, tradus la noi „Povestea cameristei“ şi transformat în „Povestea slujitoarei“ în varianta adaptată pentru TV, a fost publicat în 1985 şi nominalizat la Premiile Booker 1 an mai târziu.

Acţiunea din carte are loc într-un viitor ireal, dar privat de magie, dominat de un stat cu legi inimaginabile, Gilead: Offred (Elisabeth Moss), protagonista, nu are decât dreptul de a se înmulţi.

În cazul în care va încălca legea şi se va nesupune, destinul ei este fie spânzurarea de Zid, fie trimiterea în Colonii, unde viaţa ei va fi absorbită de prezenţa radiaţiilor.

Imaginile desăvârşitei pustiiri a sufletului constituie una dintre cele mai şocante trăsături ale acestui roman despre orbirea totalitaristă… efectul este cutremurător.  (Linda Taylor, Sunday Times)

În această „nouă lume“ terifiantă, Offred trebuie să navigheze între Comandanți, soțiile lor groaznice, Marthele domestice și colegele slujitoare – dintre care oricare ar putea fi spion pentru Gilead. Scopul slujitoarei este unul singur: să supraviețuiască și să-și găsească fiica ce i-a fost luată.

[irp posts=”12104″ name=”Noua serie „Twin Peaks“, premieră exclusivă pe HBO şi HBO GO”]

Adaptarea pentru televiziune a romanului a fost creată și scrisă de Bruce Miller (The 100), iar producători executivi sunt Bruce Miller, Warren Littlefield (Fargo), Daniel Wilson, Fran Sears și Ilene Chaiken. Primele 3 episoade ale serialului „Povestea slujitoarei“ vor avea premiera pe HBO GO pe 27 aprilie și vor fi urmate de câte un nou episod în fiecare săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *