Filme, Recenzii filme

„Going in Style“/ „Jaf cu stil“: filmul răzbună realitatea

Willie, Joe şi Al rămân fără pensii într-o zi şi nu au de gând să se resemneze. Resemnarea nu este o soluţie pentru trio-ul de pensionari, cu atât mai mult cu cât întreaga tărăşenie este în legătură şi cu banca ai cărei clienţi sunt.

Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) şi Al (Alan Arkin) pun în aplicare visul oricărui om înşelat de bănci: răzbunarea! Inspirat de un jaf la care este martor, Willie le vinde prietenilor septuagenari ideea şi pun la cale un atac cu stil. Mai tărăgănat, aşa, dar cu stil.

Operaţiune comică pentru prietenii nedespărţiţi şi pentru „etatea“ lor: încă mai folosesc telefonul fix, sunt cu sănătatea pe sponci şi nu se dezic de la tabieturi. Mizează, însă, pe înţelepciune şi experienţa vârstei. Iar gândul că nu sunt doar „un număr de cont“ îi impulsionează mai ceva ca o plăcintă cu fructe.

Dacă dramatismul filmului „Going in Style“/ „Jaf cu stil“ este şi el cam în etate într-o primă fază – momentele de tensiune sunt folosite cu zgârcenie şi nu au ca sursă decât încăpăţânarea lui Al, care se opune ideii de a jefui o bancă -, în partea a doua, odată cu trecerea la fapte, lucrurile se schimbă. Intră în energia firească unei comedii.

Comicul de situaţie creşte frumos, intervine imprevizibilul, spectatorul începe să-şi pună întrebări: Le iese? Sau nu le iese? O să-i prindă? Sau n-o să-i prindă?. Cert e că mulţi vor empatiza cu Willie, Joe şi Al şi cu intenţiile lor perfect justificate.

Deşi rolurile nu au cine ştie ce provocări metafizice pentru Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin, filmul „Going in Style“/ „Jaf cu stil“ este o comedie cu un final surpriză. Un spectator din sală a spus, după vizionarea avanpremierei: „Nu m-am aşteptat să îmi închei seara atât de bine!“. Ceea ce vă dorim şi vouă! 🙂

Notă film:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *