Noutăți, Seriale

Exclusiv! Primele două episoade din serialul „Better Call Saul“, sezonul al treilea

Sezonul trei al serialului „Better Call Saul“ are premiera pe AMC, joi, 13 aprilie. Prin amabilitatea postului AMC, dinfilme.ro a vizionat primele două episoade.

Jimmy, Chuck, Mike, Kim, Howard şi Nacho se reîntorc în cel de-al treilea sezon. Avem parte şi de o surpriză: revenirea lui Gustavo „Gus“ Fring, pe care îl vedem în episodul doi. Referitor la reluarea rolului său, actorul Giancarlo Esposito a fost reticent într-o primă fază, dar iată că într-un final a acceptat să se „reintegreze“ în distribuţie. Gus nu e singura surpriză din sezonul trei al serialului „Better Call Saul“: în acelaşi episod doi, vom mai avea parte de o reapariţie neaşteptată.

Primul episod se numeşte „Mabel“, de la titlul cărţii pe care Chuck i-o citea lui Jimmy când era mic, „Aventurile lui Mabel“. Deşi Jimmy îşi ajută fratele mai mare să-şi recapete încrederea în el, răspunsul pe care îl primeşte nu este acelaşi. Chuck continuă să fie un personaj rigid şi va recurge la un tertip debusolant pentru o persoană de vârsta lui.

Prezentat în spaţii semiobscure – din cauza bolii de care suferă şi care îi afectează viaţa socială -, firea lui suspicioasă intră în contradicţie cu impulsivitatea şi exuberanţa lui Jimmy. Scenele dinamice alternează cu cele statice, şi în primul episod, şi în al doilea. De la discuţiile lungi dintre Kim şi Jimmy sau dintre Jimmy şi clienţii lui, trecem la cadrele în care ghicim din gesturi, mimica feţei şi obiecte suspecte, ce i se întâmplă lui Mike. Dacă tot l-am amintit pe Mike, personajul vorbeşte puţin, dar face mult: tenace, circumspect şi cu o strategie bine gândită, Mike intră pe un fir dubios şi descoperă ceea ce intuia deja.

În al doilea episod, „Witness“, creşte vizibil tensiunea dintre Jimmy şi Chuck. Mike rămâne mai departe prins în investigaţia pe care o duce pe cont propriu şi care a plecat de la misteriosul bilet găsit pe parbrizul maşinii, cu textul „Don’t!“. Cu cât se apropie mai mult de o rezolvare, cu atât se îndepărtează mai mult. Însă, la fel ca Aramaki din „Ghost in the Shell“, Mike este mai degrabă vulpe decât iepure. Cât despre sosirea lui Gus în peisaj, sigur nu va rămâne fără consecinţe. Dar asta rămâne să vedem în episodul trei!

Sezonul trei al serialului „Better Call Saul“ se difuzează pe 13 aprilie, de la orele 22.00. Iar cu 5 zile înainte, pe 8 aprilie, veţi putea vedea un maraton al sezonului doi, de la orele 22.00, pe AMC.


SINOPSIS serialul „Better Call Saul“. Înainte de a fi Saul Goodman, era Jimmy McGill. Și dacă îi spui Jimmy, o să ai necazuri mari. Prequel-ul „Breaking Bad“ îl urmărește pe Jimmy McGill, un avocat de duzină, pe măsură ce se transformă în avocatul certat cu etica al lui Walter White – Saul Goodman. Serialul va urmări transformarea lui Jimmy în omul care pune cuvântul „criminal“ în sintagma „avocat criminalist“.

Distribuţie: Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Michael McKean, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Giancarlo Esposito.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *