Festivaluri, Noutăți

Cinepolitica 2017: poveşti cu intrigi de palat, călăi şi trafic de organe

„Războiul Regelui“ („The King Who Tricked Hitler“), „Ucenicul“ („Apprentice“) şi „Recolta de oameni“ („Human Harvest“) sunt cele mai noi 3 titluri care intră în competiţia Festivalului de film politic Cinepolitica 2017 (20-23 aprilie).

„Războiul Regelui“ („The King Who Tricked Hitler“)
Regizat de Trevor Poots, documentarul istoric despre Regele Mihai I al României este prezentat în premieră la Bucureşti, cu ocazia Festivalul Internațional de Film Cinepolitica. Narat de Marcel Iureș, „Războiul Regelui“ este ultima dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României.

Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută. (Regele Mihai I al României)

Intrigi de palat, decepţii, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului, curaj. Pe scurt, povestea deciziei unui Rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului.


„Ucenicul“ („Apprentice“)
Prezentat la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard, „Ucenicul“ va da fiori prin realismul său psihologic. Filmul urmărește destinul unui tânăr ofițer în tenebrosul sistem corecțional al Malaeziei. Transferat la o închisoare de maximă securitate pentru a face parte din serviciul de pază, Aiman va ajunge printr-o conjunctură neprevăzută ucenicul veteranului Rahim, călăul-șef al închisorii în care se practică și execuții ale deținuților încarcerați pentru faptele cele mai grave. Această schimbare readicală de destin îl va aduce pe Aiman extrem de aproape de trecutul întunecat al lui Rahim, de care îi leagă, în modul cel mai crud, un eveniment dureros: moartea tatălui său. Subiectul este cu atât mai interesant întrucât, recent, în aceeași țară asiatică, un român a fost condamnat la moarte.


„Recolta de oameni“ („Human Harvest“)
Un alt film tulburător, care va fi prezentat în competiție este și „Recolta de oameni“ („Human Harvest“, r. Leon Lee). Documentarul are la bază investigația a doi nominalizați la Premiul Nobel, despre cum spitalele din China, prin uciderea a mii de prizonieri, opozanţi ai sistemului (membrii unui cult enigmatic și ai unui sistem de credinţă alternativ, Falun Gong), recoltează și vinde organe către Occident.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Citiţi aici mai multe informaţii despre filmele care intră în competiţia Cinepolitica 2017!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *