Cannes 2017, Festivaluri, Noutăți

Cannes 2017: niciun lungmetraj românesc prezent în festival

Spre deosebire de anul trecut, când România a participat la Cannes cu 3 lungmetraje („Sieranevada“, „Bacalaureat“, „Câini“) şi 2 scurtmetraje („4:15 P.M. Sfârșitul Lumii“, „Toate fluviile curg în mare“), anul acesta numărul producțiilor românești este mai modest.

La Cannes va merge doar scurtmetrajul „Not Guilty“, regizat de Irina Octavia Andronic (17 ani), elevă la un colegiu de artă din Londra. „Not Guilty“ va fi proiectat în secțiunea necompetițională Short Film Corner.

O altă „prezenţă“ românească la cea de-a 70-a  ediţie a Festivalului de film de la Cannes este numele lui Cristian Mungiu, în calitate de preşedinte al Juriului Secţiunii Cinéfondation și scurtmetraje.

Una dintre noutăţile Festivalului de pe Croazetă, care se desfăşoară între 17 şi 28 mai, este proiecţia unui film în realitate virtuală, „Carne y Arena“, regizat de Alejandro G. Iñárritu. La fel ca „Birdman“, „The Revenant“, „Carne y Arena“ este o colaborare între Iñárritu şi Emmanuel Lubezki.

Proiectul a fost produs şi finanţat de Legendary Entertainment şi Fondazione Prada şi are ca subiect povestea reală a unui grup de imigranţi şi refugiaţi care traversează graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

Realitatea virtuală este deja o artă… Aşa cum fraţii Lumière au făcut revoluţie la vremea lor, la fel se întâmplă acum cu realitatea virtuală. (Thierry Frémaux, directorul general al Festivalului)

Găsiţi lista completă cu filmele din selecţia oficială aici şi, mai jos, conferinţa de presă în care Pierre Lescure, președintele Festivalului de la Cannes, alături de Thierry Frémaux, delegat general, prezintă Selecţia Oficială a celei de a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes de anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *