Filmul „Silence: Puterea credinţei“ intră în cinematografe pe 14 martie

În secolul al XVII-lea, doi preoţi iezuiţi portughezi călătoresc în Japonia pentru a-l găsi pe mentorul lor (despre care se zvoneşte că ar fi renunţat la religia lui) şi pentru a propovădui creştinismul.

Silence: Puterea credinţei“ este ecranizarea unui roman publicat în 1966, semnat de Shûsaku Endô. Scriitorul a declarat că, atunci când a gândit povestea, a fost inspirat de „La Strada“ a lui Fellini, în special în cazul personajului Kichijiro.

Prima adaptare după carte a avut loc în 1971 şi este vorba de o producţie japoneză. Referitor la varianta actuală, cea a lui Martin Scorsese, Irwin Winkler („Goodfellas“,  „The Wolf of Wall Street“) crede că, din punctul lui de vedere, „Silence: Puterea credinţei“ este cel mai bun film al regizorului.

Cu un scenariu la care a început să scrie încă din anii ’90 – şi la care Scorsese a trebuit să renunţe negăsind finanţarea necesară – filmul „Silence: Puterea credinţei“ surprinde, în afară de călătoria celor doi misionari în agitata Japonie, contextul religios al timpului: felul în care adepţii creştinismului erau vânaţi, torturaţi, forţaţi să renunţe la credinţă sau ucişi în cele mai groaznice chinuri.

După „Ben-Hur“  şi „Hacksaw Ridge“, „Silence: Puterea credinţei“ este al treilea film important cu subiect religios din 2016 încoace şi al treilea film, tot cu subiect religios, din portofoliul lui Scorsese. Indiferent de premisa de la care pleacă (cartea lui Shûsaku Endô pune sub semnul întrebării lipsa răspunsului divin în faţa suferinţei umane), iată că Hollywood-ul a început să fie mai indulgent cu genul acesta de producţii.


Titlul original: „Silence“
Gen: Dramă
Regia: Martin Scorsese
Scenariul: Martin Scorsese, Jay Cocks
Producători: Martin Scorsese, Emma Koskoff, Irwin Winkler
Distribuţia: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson
Casa de producţie: Cappa Defina Productions
Limba:  Engleză
Lansare în România: 14.03.2017 17.03.2017
Distribuit în România de Freeman Entertainment