Noutăți

Decalog cinefil: filmele lunii martie pe marele ecran

Aventuri SF, drame, thrillere și o comedie. „Logan“, „Kong: Skull Island“, „Beauty and the Beast“, „Life“ și „Ghost in The Shell“ se anunță highlight-urile lunii.


3 martie: „Ana, mon amour“, „Ballerina“/ „Balerina“, „Logan“

„Ana, mon amour“

Un film care nu se vrea o adaptare după romanul lui Cezar Paul Bădescu („Luminița, mon amour“), ci care doar se inspiră din cartea scriitorului român, „Ana, mon amour“ este o poveste despre doi oameni, o iubire şi mai multe frici. Premiat la Berlin, recent, cu un Urs de argint pentru Cel mai bun montaj și Cea mai bună contribuție artistică, „Ana, mon amour“ este regizat de Călin Peter Netzer și îi are în roluri principale pe Diana Cavallioti și Mircea Postelnicu.


„Ballerina“/ „Balerina“

Dorința de a evada și de a explora spații noi este des întâlnită în rândul copiilor. Felicie (Elle Fanning) și Victor (Dane DeHaan) tânjesc la acest lucru cu atât mai mult cu cât locuiesc într-un orfelinat. Ținta lor este Parisul, orașul în care personajele speră să își îndeplinească visele: acela de a deveni dansatoare și, respectiv, inventator. Animația „Balerina“ îi va ține, mai mult ca sigur, pe cei mici cu sufletul la gură.


„Logan“

Fanii X-Men au făcut coaliție și au notat „Logan“ cu nota 9 pe imdb. Ultima prestație a lui Wolverine a fost apreciată pozitiv și de criticii de film: lui Hugh Jackman i-a fost lăudată interpretarea curajoasă și nuanțată într-un film de acțiune cu supereroi violent, dar, surprinzător, emoționant, care sfidează convențiile genului. Măcar pentru faptul că este ultima dată când îl vedem pe Hugh Jackman jucându-l pe Wolverine și tot merită să mergem la cinema!


10 martie: „Kong: Skull Island“/ „Kong, Insula craniilor“, „I, Daniel Blake“, „Alibi.com“

„Kong: Skull Island“/ „Kong: Insula craniilor“

Producătorii blockbuster-ului „Godzilla“ revin cu o nouă provocare pentru pasionații de povești cu personaje la dimensiuni impresionante. „Kong: Insula craniilor“ își propune să aducă istoria marelui Kong la începuturile ei. O echipă de savanți, soldați și exploratori se aventurează pe o insulă virgină din Pacific, pe tărâmul puternicului monstru, și se trezesc pioni într-o luptă directă între om și natură.


„I, Daniel Blake“

Câștigător a trei premii la Festivalul de film de la Cannes (2016), „I, Daniel Blake“ este emoționanta poveste a unui tâmplar de vârstă mijlocie care, după un atac de cord, cere ajutor de la Stat. De-a lungul acestui demers, o cunoaște pe Katie (Hayley Squires), o mamă care-și crește singură copiii și care se află într-o situație relativ similară. Un film catalogat de site-ul mirror.co.uk drept cel mai important din 2016.


„Alibi.com“

Cine nu a avut nevoie măcar o dată în viață de un alibi? Comedia „Alibi.com“ dă viață acestui vis secret! Firma lui Greg (Grégory Van Huffel) exact de asta se ocupă, furnizează contracost alibiuri. Toate bune și frumoase, până în ziua în care pe filieră intră Flo, o tânără blondă și sexy, dar alergică la… minciuni. Iar Greg nu are de gând să renunțe la afacerea lui sub nici o formă…


17 martie: „Beauty and the Beast“/ „Frumoasa și Bestia“

„Beauty and the Beast“/ „Frumoasa și Bestia“

Musical-ul pentru care Emma Watson a renunțat la rolul principal din „La La Land“ rescrie istoria inocentei Belle, care ajunge prizonieră în castelul unei Bestii (Dan Stevens). Prima versiune a basmului a fost publicată în Franța, în sec. al XVIII-lea, iar de atunci personajul cu chip de monstru, dar cu suflet bun continuă să îi fascineze pe regizori. Bill Condon și-a propus prin acest musical să aducă și un tribut Epocii de Aur a Hollywood-ului.


24 martie: „Life“/ „Viață, primele semne“, „La fille inconnue“/ „Fata necunoscută“

„Life“/ „Viață, primele semne“

Un echipaj internațional de astronauți descoperă semne de viață pe planeta Marte. Filmul este inspirat din „Alien“ (1979) și îi are în distribuție pe Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson și Ryan Reynolds. Într-o primă fază opțiunea pentru rolul principal a fost Ryan Reynolds, însă Gyllenhaal a avut sorți de câștig. După „Everest“, „Southpaw“ sau „Nightcrawler“, putem intui deja că actorul va face un nou personaj memorabil.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.


„La fille inconnue“/ „Fata necunoscută“

„La fille inconnue“ este un film despre un medic generalist care refuză o pacientă pentru că a venit după programul de consultații. A doua zi dimineaţă, pacienta este găsită moartă, în apropierea cabinetului, şi, conform informaţiilor oferite de poliţie, nu are identitate. Fraţii Dardenne (Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne) au spus că s-au gândit la această poveste ani de zile şi că şi-au dorit-o aproape de ideea de investigaţie, dar nu o investigaţie în sine.


31 martie: „Ghost in The Shell“

„Ghost in The Shell“

„Ghost in The Shell“ ne-o aduce în prim plan pe Major (Scarlett Johansson), un hibrid om-cyborg într-un film în care, iată, inteligența artificială este completată de inteligența umană. Filmul se bazează pe seria manga cu același nume, publicată de editura Kodansha, scrisă și ilustrată de Masamune Shirow, și e produs de Avi Arad („The Amazing Spider Man“ 1&2, „Iron Man“), Ari Arad și Steven Paul („Ghost Rider: Spirit of Vengeance“).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *