Filme, Noutăți

„The Bye Bye Man: Numele nerostit“ intră în cinematografe pe 31 martie

Uitați de shakespeare-ianul „What’s in a name? that which we call a rose/ By any other name would smell as sweet“… 

Uitați cum Julieta încerca să-l convingă pe Romeo că nu contează numele, că nu ar trebui să-l influențeze pe cel care îl poartă… În „The Bye Bye Man: Numele nerostit“, numele are alte valențe. Romance-ul iese din schemă și face loc unui story horror.

Producătorii filmelor „Oculus“ şi „The Strangers“ aduc pe marile ecrane o altă poveste de groază. „The Bye Bye Man: Numele nerostit“ este regizat de Stacy Title, atrasă prin definiție de punerea în scenă a întâmplărilor mai puțin obișnuite. Alte exemple din portofoliul lui Stacy Title sunt „The Last Supper“ (1995) și „Hood of Horror“ (2006), chiar dacă în primul film, de exemplu, abordarea nu se supune 100% genului horror.

SINOPSIS. Singurul mod prin care cei trei studenți din „The Bye Bye Man: Numele nerostit“ se pot salva, odată ajunși în spațiul ocupat de o identitate malefică, este să nu-i rostească numele, să nu se gândească la el. Numai că, odată instalată în conștiința lor, această identitate preia controlul.

Doug Jones, cel care îl joacă pe The Bye Bye Man, a mai interpretat roluri care presupun abilități ieșite din comun (Slender Man, în „Always Watching: A Marble Hornets Story“, 2015). Este cunoscut și pentru personajele care pun accent pe mimica feței sau care poartă măști. Actorul și-a dezvoltat talentul din copilărie, când a urmat cursuri de pantomimă și a fost contorsionist. Pentru episodul „Hush“ din seria TV „Buffy the Vampire Slayer“ (1997)  a primit două nominalizări la premiile Emmy.

Din distribuție, în afară de Doug Jones, mai fac parte Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas, Faye Dunaway și Carrie-Anne Moss. „The Bye Bye Man: Numele nerostit“ intră în cinematografele de la noi pe 31 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *