Noutăți

Filmele distribuite de Freeman Entertainment domină lista nominalizărilor la Oscar

Cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar a strâns 29 de nominalizări pentru producţiile distribuite în cinematografe de Freeman Entertainment. Printre ele, se numără musical-ul „La La Land“, drama de război „Fără armă în linia întâi“ şi comedia romantică „Florence“, cu Meryl Streep şi Hugh Grant.

După istoria pe care a scris-o la Globurile de Aur, unde a obţinut 7 trofee, „La La Land“ a strâns 14 nominalizări la premiile Oscar 2017. Regizat de Damien Chazelle, „La La Land“ a fost numit de către criticii de film un omagiu adus genului musical din epoca de aur a Hollywood-ului, cu o poveste care are puterea de a-i face pe spectatori să râdă, să viseze, să îşi dorească să intre în magia ei (citiţi aici cronica filmului).

Categoriile la care a fost nominalizat sunt: „Cel mai bun film“, „Cea mai bună actriţă într-un rol principal“(Emma Stone), „Cel mai bun actor într-un rol principal“ (Ryan Gosling), „Cel mai bun regizor“, „Cel mai bun scenariu original“, „Cea mai bună coloană sonoră“, „Cea mai bună imagine“, „Cele mai bune costume“, „Cel mai bun montaj“, „Cea mai bună scenografie“, „Cel mai bun montaj de sunet“, „Cel mai bun mixaj de sunet“ şi două nominalizări la categoria „Cea mai bună melodie originală“.


Drama de război regizată de Mel Gibson „Fără armă în linia întâi“ a fost nominalizată pentru: „Cel mai bun film“,  „Cel mai bun actor într-un rol principal“ (Andrew Garfield), „Cea mai bună regie“, „Cel mai bun montaj“, „Cel mai bun montaj de sunet“ şi „Cel mai bun mixaj de sunet“. „Hacksaw Ridge“/„Fără armă în linia întâi“ este povestea incredibilă, dar adevărată a unui om care, prin credința sa și iubirea pentru oameni, a supraviețuit conflictului feroce de la Okinawa, din timpul celui de-al doilea Război Mondial (citiţi aici cronica filmului).


„Deepwater Horizon: Eroi în largul mării“, o altă producţie distribuită de Freeman Entertainment, se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile „Cele mai bune efecte vizuale“ şi „Cel mai bun montaj de sunet“. Filmul narează tragedia care a avut loc pe 20 aprilie 2010, când a avut loc unul dintre cele mai mari dezastre naturale produse de omenire: explozia platformei petroliere Deepwater Horizon din Golful Mexic.


„Sully: Miracolul de pe râul Hudson“, cu Tom Hanks în rol principal, este nominalizat pentru „Cel mai bun montaj de sunet“, iar „Florence Foster Jenkins“, o ecranizare după povestea lui Florence Foster Jenkins, o bogătaşă cu aspiraţii muzicale şi un om cu o suferinţă ascunsă, are două nominalizări pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol principal“ (Meryl Streep) şi „Cele mai bune costume“.


Blockbuster-ul „Brigada Sinucigaşilor“ este şi el nominalizat la categoria „Cel mai bun machiaj/ Cea mai bună coafură“, iar „Animale fantastice şi unde le poţi găsi“ se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile „Cea mai bună scenografie“ şi „Cele mai bune costume“.


Martin Scorsese obţine cu filmul „Silence: Puterea credinţei“ o nominalizare pentru „Cea mai bună imagine“. „Silence: Puterea credinţei“ are premiera în cinematografele din România din 17 martie. În 2017, distribuitorii vor aduce în cinematografele din ţară mult anticipatele „Lego Batman: Filmul“, „John Wick 2“, „Wonder Woman“, „Dunkirk“, „Kong: Insula craniilor“, „King Arthur“, „Justice League“ (găsiţi aici şi alte titluri de neratat în 2017).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *