Filme, Noutăți

„Rogue One: O poveste Star Wars“, primul spin-off „Star Wars“

„Rogue One: O poveste Star Wars“ este prima producţie din seria de filme stătătoare „Star Wars“, un proiect după o idee a lui George Lucas, dezvoltat de John Knoll.

Acţiunea din „Rogue One: O poveste Star Wars“ este plasată înainte de întâmplările din „Star Wars: O nouă speranţă“ şi la 5 ani după cele din „Star Wars: Rebelii“. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele cu scopul de a fura planurile Stelei Morţii, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

Noua serie de poveşti „Star Wars“ ne familiarizează cu o altă eră în istoria proiectelor marca Lucasfilm, care nu doar că va adânci şi va extinde acest univers, ci va oferi şi o platformă creativă de producere cinematografică. Ideea a venit de la însuşi George Lucas. Când Kathleen Kennedy (preşedintele Lucasfilm şi producător „Star Wars“) a vorbit cu el, a aflat de ambiţia regizorului de a dezvolta şi serii de sine stătoare.

George era entuziasmat, nu doar în legătură cu filmele noi din Saga, ci şi de potenţialul de a realiza poveşti de sine stătătoare, care să se desfăşoare în interiorul universului «Star Wars». Episoadele «Star Wars» (I-VII) urmăresc familia Skywalker şi au o continuitate a firului narativ. Filmele de sine stătătoare, care pot interveni oricând în cronologie, vor introduce noi personaje şi vor explora o varietate mai largă de genuri. (Kathleen Kennedy)

O noutate pe lista actorilor din distribuţie este numele lui Mads Mikkelsen. Dacă până acum actorul ne-a obişnuit cu roluri de personaje negative, roluri care, spune el, l-au incitat şi l-au provocat („Casino Royal“, „Hannibal“, „Doctor Strange“), de data aceasta ne asigură va fi cu totul altceva. „Personajul meu nu este un tip rău, este tot ce pot să vă spun, dar are un rol-cheie în film“, a declarat Mikkelsen pentru site-ul cinemablend.com.

Mads Mikkelsen, în „Rogue One: O poveste Star Wars“
Mads Mikkelsen, în „Rogue One: O poveste Star Wars“

Odată sosit momentul alegerii istoriei pentru a porni seria de filme stătătoare, Kennedy a găsit inspiraţia chiar în interiorul Companiei. Coincidenţa a făcut ca John Knoll, coordonator senior de efecte vizuale  şi chief creative officer la Industrial Light & Magic (ILM), studioul de efecte vizuale şi animaţie al Lucasfilm, să aibă gânduri similare.

În afară de western-urile lui John Ford, filmele lui Kurosawa, producţiile despre Al Doilea Război Mondial care l-au inspirat pe George Lucas în realizarea lungmetrajelor originale, au contribuit şi „The Dam Busters“ şi „Tunurile de Navarone“ în conturarea proiectului pe care îl avea în vedere Knoll. Împreună cu Kiri Hart (SVP, Development) şi echipa, a început să dezvolte acţiunea care are loc într-o perioadă de conflict cu Imperiul, o perioadă de război iminent.

În «Rogue One: O poveste Star Wars» este vorba, mai exact, de perioada de după Episodul III şi a eliminării cavalerilor Jedi, când toţi Jedi rămaşi s-au ascuns- Înainte de momentul întoarcerii lui Obi-Wan şi a reapariţiei lui Yoda. Cetăţenii de rând sunt cei care trebuie să facă un pas înainte şi să-şi arate eroismul. Iar «cetăţenii de rând» sunt Jyn Erso (Felicity Jones) şi un grup de rebeli improbabili, aduşi împreună de circumstanţe, care se găsesc în faţa misiunii imposibile de a-l găsi pe arhitectul Death Star şi de a-i fura planurile. (John Knoll)

Rezultatul reprezintă o poveste despre speranţă şi determinare, desfăşurată într-un cadru uriaş, dar păstrând inimitatea unui film de mici dimensiuni. Prezintă eforturile oamenilor obişnuiţi, din categorii diferite, care aleg să facă lucruri extraordinare pentru binele comun.

„Rogue One: O poveste Star Wars“ este distribuit la noi de Forum Film România şi are avanpremiera pe 15 decembrie.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *