Festivaluri, Noutăți

KINOdiseea 2016: ce filme poți vedea în weekendul 18-20 noiembrie

KINOdiseea, cel mai mare festival de film pentru copii și adolescenți din Europa Centrală și Sud-Est, se apropie de final.

Ultimul weekend este dedicat celor mai populare filme și își așteaptă publicul cu proiecții speciale, ateliere, workshopuri, un bal mascat și multe surprize.

Vineri, 18 noiembrie:

  • „Hunt for the Wilderpeople“ (r. Taika Waititi): Cinema Pro, ora 19.00;
  • „Fiica mea, Anne Frank“ (r. Raymond Ley): Cinema Muzeul Țăranului, ora 19.00;
  • „At eye level“ (r. Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf): Cinemateca Eforie, ora 19.00.

Sâmbătă, 19 noiembrie, spectatorii de toate vârstele sunt așteptați să vadă cele mai iubite filme din festival – povestea emoționantă a unei fetițe de unsprezece ani care își descoperă talentul muzical cu ajutorul unui prieten, este spusă în „Blanka“. Visele devin realitate în „Siv rătăcește în somn“, un film despre magie cu atmosfera din cărțile lui Lewis Carroll. De asemenea, adolescenții pot vedea două dintre cele mai premiate filme dedicate lor – la Berlin și Veneția – „Miss Impossible“ și „Rauf“. Găsiți mai multe detalii aici!

Tot sâmbătă, ziua în care are loc și Gala de închidere a festivalului, de la ora 19:00, la Cinema Pro, după acordarea premiilor celor trei secțiuni competiționale – Youth, Junior și scurtmetraje, spectatorii vor putea vedea „Aventurile prințului Ahmed“, cel mai vechi lungmetraj de animație.

Sunt cunoscute altele două, create în Argentina, însă copiile lor sunt considerate pierdute. Animația are la bază povești din „O mie și una de nopți“. O vrăjitoare rea îl păcălește pe prințul Achmed să călărească un cal zburător. Prințul reușește să dreseze calul magic, cu ajutorul căruia va pleca în nenumărate aventuri. În timpul călătoriilor sale, se îndrăgostește de frumoasa prințesă Peri Banu și este nevoit să învingă o armată de demoni pentru a-i cuceri inima.

Ultima zi a festivalului, duminică, 20 noiembrie, este dedicată filmelor câștigătoare. Filmul câștigător al secțiunii KINOdiseea Junior va fi difuzat duminică, de la ora 12:00, la Cinema Pro. Filmul ales de public ca fiind cel mai popular în secțiunea KINOdiseea Junior va fi difuzat la ora 17:00, iar proiecția filmului câștigător în secțiunea Kinodiseea Youth la ora 19:00, tot la Cinema Pro.

Mai multe detalii despre proiecții, workshopuri, ateliere, seminarii și balul mascat, gândit special pentru copii, găsiți pe site-ul festivalului: http://www.kinodiseea.ro. Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.eventbook.ro sau, în ziua proiecției, de la cinema.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Foto: captură din „Aventurile prințului Ahmed“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *