Filme, Noutăți

Edward Snowden și noul președinte S.U.A.: îi va intra sau nu în grații lui Trump?

Întrebat înainte de alegerile din America despre șansele pe care le-ar putea avea Edward Snowden de a se întoarce la un moment dat acasă, regizorul Oliver Stone a spus: „Cu Hillary Clinton președinte, mă tem că nici una!“.

Faptul că nu a ieșit Hillary Clinton președinte nu înseamnă că în timpul mandatului lui Donald Trump, exilatul Edward Snowden va avea mai mult noroc. Zilele trecute, Donald Trump și-a anunțat propunerile pentru câteva poziții cheie în Stat, printre care și pe cea a viitorului director al CIA.

Din nefericire pentru Snowden, Michael Pompeo, cel care va ocupa această funcție, s-a pronunțat încă din 2013 pentru condamnarea la moarte a fostului angajat al Agenției Naționale de Securitate a S.U.A. (NSA): „Ar trebui adus din Rusia și judecat. Cred că răspunsul potrivit ar fi pedeapsa cu moartea. Din cauza informațiilor pe care el le-a furat și pus la dispoziție unei puteri străine, Snowden a pus viața unor militari, prieteni de-ai mei și de-ai voștri, în mare pericol“. (sursa aici)

Adu cinematograful la tine acasă cu un videoproiector de la F64.

Edward Snowden este protagonistul filmului Snowden (2016), care spune povestea adevărată a fostului agent CIA și NSA, tânărul patriot provenit dintr-o familie în care toată lumea lucra pentru guvern și care în nouă ani a devenit inamicul public numărul 1 al SUA. În prezent, este refugiat la Moscova.

Se speculează că, la plecarea din NSA, Snowden a luat cu el circa 1,7 milioane de documente în format digital, documente care arătau că serviciul monitoriza convorbiri telefonice, email-uri și conversații via internet ale sute de milioane de cetățeni americani. Și nu numai. Tot atunci s-a aflat că NSA intercepta chiar și telefonul cancelarului german Angela Merkel, plus pe predecesorii ei: Gerhard Schroeder și Helmut Kohl. (sursa aici)

„Snowden“ este regizat de Oliver Stone, iar din distribuție fac parte Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Nicolas Cage, Tom Wilkinson. Filmul este în cinematografe de vineri, 18 noiembrie.

Foto: Independența Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *