Festivaluri, Noutăți

BIDFF 2016: highlight-urile celei de-a doua ediţii

Cea de-a doua ediție a Bucharest International Dance Film Festival (9-13 noiembrie) a pregătit publicului o serie de evenimente care nu ar trebui ratate.

Ateliere destinate creației și producției de film de dans, workshop-uri, conferințe cu specialiști din domeniu, masterclass-uri și expoziții de artă digitală completează programul diversificat al festivalului.

[CO]laborator, un atelier destinat creației și producției de film de dans
Scopul acestui atelier este de a realiza trei scurtmetraje de dans. 24 de studenți de la UNATC și UNARTE vor dezvolta progresiv proiecte din faza de idee până la prezentarea publică.
Când are loc: 31 octombrie – 13 noiembrie
Unde are loc: UNATC
Coordonatori: Anamaria Antoci (producător de film, managerul festivalului) și Simona Deaconescu (coregraf, directorul artistic BIDFF), alături de alți specialiști din domeniu
În ce constă: teorie și practică de film, dezvoltarea scenariilor și realizarea filmărilor, precum și post-producția acestora.
Notă: Cele trei scurtmetraje rezultate în cadrul [CO]laborator-ului vor fi prezentate în cadrul unei proiecții speciale destinate producției autohtone de film de dans, pe 13 noiembrie de la ora 19:00 la Club Control.

Intermedia Body, conferința despre inovație și noile tehnologii în dans
Când are loc: miercuri, 9 noiembrie, între orele 12:00 și 16:00
Unde are loc: Universitatea Națională de Muzică din București – Sala Auditorium
Coordonator: Mihaela Kavdanska
Participanţi: artiștii Antoni Rayzhekov, Gerhard Funk, Cătălin Crețu, Cinty Ionescu, Simona Deaconescu, Raluca Nestor-Oancea și Cristian Iordache
Co-organizatori: Platforma Avmotional și Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB.

Expoziția internațională Corpul Digital
Când are loc: miercuri, 9 noiembrie, de la ora, 19:00
Unde are loc: Galeria Galateca
Participanţi: artiști din Germania, Italia, Finlanda, Marea Britanie și România
Notă: Cele 9 lucrări selecționate explorează arta video, obiectele sculpturale interactive, performance-ul și poemul digital. Expoziția va fi deschisă publicului pe întreaga durată a festivalului.

Ateliere şi prezentări: 10-12 noiembrie
Confluențele dintre corp, sunet și video vor fi prezentate printr-o serie de ateliere și prezentări.
Pe 10 noiembrie are loc Masterclass-ul The chicken or the egg? susținut de regizorul spaniol Alex Pachon la UNATC (între 10:00 și 13:00) va adresa întrebări legate de raportul dintre muzică și dans în cadrul unui proces coregrafic destinat filmării. Masterclass-ul va îmbina teoria cu practica. Participanții vor avea posibilitatea să creeze o lucrare colectivă folosind percuție corporală, dans contemporan, sunete organice ale corpului și tehnici de exprimare cinematografică. Prezentarea artistei Claudiei Hart (SUA) de la Galeria Galateca, se desfăşoară tot joi, 10 noiembrie (între 19:00 – 20:00) şi se va concentra pe crearea corpurilor avatar în performance-ul contemporan. Prezentarea pornește de la problematica reprezentării, rolul computerului în transformarea valorilor culturale și definiția „naturalului“ în ziua de astăzi.

Câștigătorul Leului de Aur din cadrul Bienalei de la Veneția, Chris Haring va împărtăși publicului din experiența metodei sale de lucru. Prezentarea Strange Body in Artificial Paradise se va concentra pe descrierea procesului de creație bazat pe influența rețelelor de socializare asupra omului contemporan și felul în care acestea au marcat arta sa în ultimii ani. Evenimentul este programat vineri, 11 noiembrie, între orele 19:00 și 20:00, la Centrul Național al Dansului.

Sâmbătă, 12 noiembrie, artistul Christian Faubel prezintă în cadrul expoziției „Corpul Digital“ un performance inedit care îmbină  robotica, compoziția sonoră și tehnica de retroproiecție. „Songs from My Analogue Utopia“ va avea loc la Galeria Galateca, între orele 14:00 și 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *