Filme

Se dă startul comediilor de vineri seara, pe DIVA!

Motor, acţiune, zâmbiţi! Aşa cum ne-a obişnuit, Diva ne răsfaţă şi în luna octombrie, în fiecare vineri, cu câte o comedie savuroasă, perfectă pentru serile de toamnă. 

7 octombrie, ora 21.00: The Borrowers/ Omuleţii de sub casă (1997)
Regizată de Peter Hewit, comedia britanică Omuleții de sub casă îi are în distribuţie pe John Goodman, Jim Broadbent și Hugh Laurie. O familie de pitici locuiește, în secret, în pereții unei case. Atunci când un dezvoltator imobiliar vrea să dărâme construcţia şi să ridice apartamente de lux, minusculele făpturi luptă pentru a-şi salva căminul. Subiectul, inspirat din acelaşi roman semnat de Mary Norton, a fost abordat şi în anime-ul The Secret World of Arrietty/ Lumea secretă a lui Arrietty (2010), debutul regizoral al lui Hiromasa Yonebayashi. Premiera a înregistrat în Japonia un succes fabulos, la care a contribuit şi numele lui Hayao Miyazaki, cel care a semnat scenariul.

14 octombrie, ora 21.00: Junior/ Gravidul (1994)
Deşi nimeni nu şi l-ar fi putut imagina vreodată într-un rol care să-i pună în valoare potenţialul matern şi nu fizicul, Arnold Schwarzenegger a stârnit multe zâmbete făcând pe Gravidul în comedia cu acelaşi titlu. Doctorul Hesse trece prin toate stările unei femei însarcinate în filmul regizat de Ivan Reitman, în care joacă alături de Danny De Vito și Emma Thompson. Este un cercetător care încearcă să găsească un medicament revoluționar, care să le ajute pe femeile care își doresc copii să își împlinească visul. Iar restul e… comedie!

21 octombrie, ora 21.00: About a Boy/ Totul despre băieţi (2002)
Bestsellerul scris de Nick Hornby în 1998 nu a trebuit să aştepte mult pentru a fi ecranizat. 4 ani mai târziu, povestea era deja adaptată. În centrul ei stă Will Freeman (Hugh Grant), un bărbat imatur şi răsfăţat, care învaţă ce înseamnă responsabilitatea şi cum să se comporte ca un adult după ce face cunoştinţă cu un puşti de 12 ani, Marcus Brewer (Nicholas Hoult). Ca o curiozitate, Brad Pitt a fost curtat pentru rolul principal. Propunerea nu l-a convins însă pe actor, pentru că nu l-a considerat pe Will Freeman un personaj plauzibil. De ce un bărbat atât de atrăgător trebuie să pretindă că îşi creşte singur copilul ca să cucerească o femeie – a fost dilema lui.

28 octombrie, ora 21.00: October Kiss/ Sărut de octombrie (2015)
Vinerea premergătoare Halloween-ului nu este deloc luată în serios pe micul ecran deşi despre Halloween vorbeşte. Avem încă un motiv să zâmbim! Sărut de octombrie este o comedie romantică dedicată acestei perioade din an, cu Ashley Williams, Sam Jaeger și Hannah Cheramy și regizat de Lynne Stopkewich. Poppy, angajată ca bonă de Ryan, un văduv dependent de muncă, îi câştigă pe copii de partea ei şi cucereşte şi inima tatălui în scurt timp.

Află şi care sunt Premierele lunii octombrie pe marele ecran!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *