Filme, Noutăți

„Doctor Strange“, cu Benedict Cumberbatch și Mads Mikkelsen, intră în cinematografe pe 4 noiembrie

Cea mai nouă producţie a studiourilor Marvel, Doctor Strange“, redă, într-un film de aventuri SF, fascinanta poveste a doctorului Stephen Strange, un maestru al artelor mistice, familiar iubitorilor de BD-uri încă din 1963.

Regizat de Scott Derrickson și cu o distribuție de cinci stele – Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton – Doctor Strange“ aduce pe marile ecrane teribila viață a neurochirurgului Stephen Strange, după ce, în urma unui accident de maşină, își pierde capacitatea de a-şi folosi mâinile.

Medicina, un domeniu atât de drag lui, devine, pentru prima dată, o știință limitată. Speranța vine sub formă supranaturală, din misterioasa lume a enclavei Kamar-Taj, un univers care-l absoarbe și îl provoacă.

Capătă puteri magice și se confruntă cu noi obstacole, pentru că orice schimb presupune un compromis. Unde să râmână, într-un spațiu confortabil, dar care îl limitează, sau într-unul ieșit din comun și cu forțe nebănuite, dar care riscă să îl distrugă pe cel dintâi? Cu ce statut rezonează mai bine – cu cel de medic dedicat ori de vrăjitor fără limite?

„Doctor Strange a fost mereu personajul meu preferat din benzile desenate. Şi nu mă refer aici doar la Universul Marvel, ci la toate benzile desenate. Mă simt legat de acest personaj mai ales pentru felul în care ia în serios ideea de misticism şi noţiunea că universul este un loc profund misterios (…)“, spune regizorul.

Derrickson a apelat la teoria dimensiunilor alternative, baza universului în care se mişcă Doctor Strange, fără a insinua ideea că magia se supune ştiinţei. „Eu ader la ideea că misticismul nu este absenţa realităţii, ci prezenţa unei alte realităţi pe care nu o putem înţelege“, completează el.

Dihotomia dintre ştiinţă şi magie pe care Doctor Strange trebuie să o rezolve face din el un personaj interesant din punct de vedere regizoral. „Stephen Strange, fiind un sceptic materialist şi o persoană foarte rezistentă la tot ce înseamnă misticism, e forţat acum să-şi deschidă mintea şi să admită posibilitatea că ar exista mai mult decât lumea pe care o cunoaşte el. Admir nespus călătoria de formare prin care trece, de-a lungul căreia perspectiva lui se lărgeşte“, subliniază Derrickson.

Filmul este distribuit la noi de Forum Film România.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *