„Toni Erdmann“ a luat premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului

„Toni Erdmann“, regizat de Maren Ade şi coprodus de Ada Solomon, a fost desemnat Cel mai bun film al anului de către Federaţia internaţională a criticilor de filme (FIPRESCI).

Este pentru prima dată în istoria FIPRESCI când un premiu merge către un film regizat de o femeie. Regizoarea va primi trofeul cu ocazia Galei de deschidere a Festivalului de film de la San Sebastian (Spania), pe 16 septembrie.

Filmat aproape integral în România, „Toni Erdmann“ a fost inclus recent în Top 100 cele mai bune filme ale secolului XXI, de către BBC Culture şi reprezintă şi propunerea Germaniei la premiile Oscar. Ca o confirmare a calităţii producţiei, publicaţia „Indiewire“ o consideră un candidat serios pentru titlul de „Cel mai bun film străin“.

La fel de apreciat, de către presa de specialitate şi spectatori, a fost şi cu ocazia premierei mondiale, care a avut loc la Cannes. Tot aici, a fost printre lungmetrajele favorite care au intrat în competiţia Palme D’Or şi a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film.

„Variety“ descrie „Toni Erdmann“ ca pe „un studiu unic al relaţiei tată-fiică, înstrăinaţi unul de celălalt, dar deopotrivă depresivi (…); un triumf uman, hilar“.

Citiţi AICI mai multe detalii despre film: sinopsis, distribuţie, mini biografie Maren Ade!

Foto: imdb.com