Animaţie, Noutăți

Clipul piesei „Dintr-o lume în altă lume“, proiectat la Animusic Night

Animusic Night are loc pe 13 octombrie, la Club Fabrica, şi aduce publicului cele mai bune video clipuri animate lansate recent.

32 de videoclipuri sunt înscrise în competiția de anul acesta, selecția bifând cele mai fanteziste animații cu pisici, în ton cu tematica ediției cu numărul 11, dar și cele mai noi lansări ale unor artiști consacrați ca Beck, David Gilmour, Marilyn Manson, Fever Ray sau Todd Terje. Acestora li se alătură și videoclipul pentru piesa Sailor, a duoului Platonic Scale & Alla (feat. Mr. Sax), realizat de Paul Mureșan – câștigătorul premiului Anim’est, în 2014, pentru cel mai bun scurtmetraj românesc („Pui de somn“).

Juriul care va premia cel mai bun videoclip este format din Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată, autorul primului album de street-art din România), Andrei Robin Proca, frontman vocal, chitarist și compozitor al formației Robin and the Backstabbers, și Ciprian Muntele, vocea matinalului de la Radio TANĂNANA.

Tot cu ocazia Animusic Night va fi proiectat în premieră videoclipul piesei Dintr-o lume în altă lume a formației Subcarpați, realizat în cadrul celei de-a 7-a ediții a atelierului Animation Worksheep, coordonat de Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului Anim’est, şi care are ca scop dezvoltarea industriei filmului de animație autohton.

După proiecții, noaptea va continua cu un concert Orkid, un trio cu influențe post-rock, shoegaze și post-punk compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție și Andrei Tănase – chitară bass. Va fi concertul de lansare a primului album al trupei, „Standing Still in the Dark“, și va include toate cele nouă piese de pe album, fiecare cântată alături de un muzician invitat. În deschiderea celor de la Orkid va cânta trupa de rock alternativ ELEVEN, formată din Dani Avram (voice & chitară), Dorin Stan (chitară), Mugur Iliescu (chitară – bas) și Radu Moldovan (tobe & backing vocals).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *