Noutăți

„Fixeur“, regizat de Adrian Sitaru, merge în Canada

Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur“, va avea premiera mondială săptămâna viitoare în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada – Toronto International Film Festival (8-18 septembrie 2016).

„Fixeur“ va avea premiera de gală vineri, 9 septembrie, de la ora locală 21.30 (Scotiabank 10), proiecțiile de presă fiind programate pe 10 septembrie de la ora 14.30 (Scotiabank 7) și pe 14 septembrie de la ora 11:00 (Scotiabank 10). Lungmetrajul va putea fi văzut și pe 11 septembrie de la ora 13:45 (Scotiabank 8), dar și pe 17 septembrie de la ora 18:00 (TIFF Bell Lightbox Cinema 3).

Cu un scenariu semnat de Adrian și Claudia Silișteanu, filmul va fi proiectat în programul Contemporary World Cinema, alături de alte 34 de producții, printre care amintim de „Death in Sarajevo“, producţia cu care Danis Tanovic a câștigat în acest an Marele Premiu al Juriului la Berlinale.

Premiera mondială va avea loc în prezența regizorului Adrian Sitaru, actorului Tudor Istodor, dar și a producătorului Anamaria Antoci.

„Fixeur“ spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenței France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Citeşte aici mai multe detalii despre film!

Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *