Filme, Noutăți

„Fixeur“, regizat de Adrian Sitaru, a fost selectat la Toronto IFF

După ce la începutul acestui an participa în cadrul Berlinalei cu lungmetrajul independent „Ilegitim“, regizorul Adrian Sitaru revine în prim planul industriei cinematografice mondiale cu lungmetrajul „Fixeur“.

Pelicula, cu un scenariu semnat de Adrian și Claudia Silișteanu, a fost selectată în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada – Toronto International Film Festival (8-18 septembrie 2016), în cadrul programului Contemporary World Cinema.

SINOPSIS. „Fixeur“ spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenței France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța, îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu înțelege că înverșurarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

adrian-sitaruEste un film despre abuz si manipulare, dar și, poate chiar mai mult, despre dualitatea sistemului nostru de valori. Lucrând la el, am realizat cât de mult, impulsionat de dorința de a atinge perfecțiunea, orbit de preceptul care mă autoriza să pun arta înaintea vieții, mi-am abuzat câteodată actorii și colaboratorii (…). Să te joci cu emoțiile lor pentru singurul scop de a obține reacții autentice în timpul filmărilor, să minți echipa ca să obții efecte dramatice, acestea toate sunt semne clare ale manipulării.


Distribuție: Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca
Imagine: Adrian Silișteanu
Montaj: Mircea Olteanu
Sunet: Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu
Scenografie: Gina Călin
Costume: Adina Bucur
Producători: Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu
Co-producător: Jean des Forêts

„Fixeur“ este o producție 4 Proof Film (România) în co-producție cu Petit Film (Franța), realizată în asociere cu Domestic Film, DaKINO Production și Movie Production Entertainment. Cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Région Basse-Normandie, Centrul Național al Cinematografiei Franța, Institutul Francez din București și HBO România. Filmul a fost dezvoltat în cadrul CineLink – Sarajevo Film Festival și Les Arcs 1950 Co-production Village.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *