Filme

„Star Trek. Dincolo de Infinit“: 5 lucruri bine de ştiut înainte de a vedea filmul

Adaptat conflictualelor vremuri moderne şi pe linia blockbusterelor recente, Star Trek. Dincolo de infinit este mai dinamic şi mai spectaculos vizual decât producţiile anterioare. 

1. „Noul Căpitan Enteprise“ este Justin Lin
După două filme în scaunul regizorului, Star Trek din 2009 și Star Trek: Into Darkness din 2012, J. J. Abrams și echipa sa l-au ales pe regizorul Justin Lin (Fast & Furious) ca să dea viață noii producţii. „Seria originală Star Trek este foarte specială pentru mine, fiindcă acele episoade vechi erau singurele momente în care îmi petreceam timpul cu părinții. Echipajul de pe Enterprise păreau a fi parte din familia noastră extinsă“, îşi aminteşte regizorul.

2. Simon Pegg are dublu rol: revine ca  Montgomery Scott („Scotty“) şi este co-scenarist. Simon-Pegg

„Lucram la <<Mission: Impossible – Rogue Nation>> în Londra“, își amintește Pegg „şi Bryan Burk (producătorul filmelor <<Rogue Nation>> și <<Into Darkness>>) m-a luat deoparte – credeam că mă asasinează. 🙂 M-a întrebat dacă vreau să scriu scenariul. Mi-am pierdut calmul și i-am spus <<Da, absolut!>>“, continuă el.

3. Idris Elba se alătură echipei în rolul lui „Krall“.Idris-Elba

Elba a fost atras de complexitatea personajului, un extraterestru ostil, responsabil de distrugerea navei Enterprise. „Știam că va fi greu să calc pe urmele lui Benedict Cumberbatch, așa că am lucrat mult cu Justin, Simon și Doug (Doug Jung, al doilea scenarist) pentru a-l descifra pe tipul acesta. Cum vorbește? De ce are pică pe federație? După ce ai găsit răspunsurile, nu îl mai vezi ca pe un monstru“, spune el.

4. Au fost create peste 50 de specii extraterestre, mai multe decât în filmele precedente.
Jaylah
O armată de artiști, sculptori, pictori, tehnicieni și experți în silicon și mulaje au lucrat încontinuu, șapte zile pe săptămână în ateliere din Burbank, Vancouver și Dubai. Costumiera Sanja Hays a mai colaborat cu Justin Lin şi la Fast & Furious și s-a bucurat de ocazia de a lucra şi la Star Trek. „Costumul albastru al lui Kirk și cel al lui Jaylah sunt copilașii mei“, afirmă Hays. „Oricum, eram deja un Trekkie (n.r. fan Star Trek), deci nu a trebuit să fac mari cercetări“, recunoaște ea.

5. Platourile Altamid au fost construite într-o mină de piatră din Pitt Meadows, Vancouver.

Altamid

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Crearea universurilor din Star Trek a fost sarcina lui Tom Sanders. În Pitt Meadows, Vancouver, Sanders a construit  o miniatură a complexului lui Krall. Pentru futuristul port din Yorktown, producția s-a mutat în Dubai. Filmările în Vancouver și Dubai au apropiat și mai mult echipa. „Dacă ultimele două filme s-au filmat în Los Angeles, deci seara mergeam acasă, Star Trek. Dincolo de infinit a fost ca o tabără de vară. În pauze stăteam împreună, pentru că nimeni nu cunoștea pe nimeni acolo“, spune actorul Karl Urban (Dr. Leonard „Bones“ McCoy).


Filmul este în cinematografele de la noi de vineri, 22 iulie.
Foto: Ro Image 2000, imdb.com, thetrekcollective.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *