„Toni Erdmann“, premiat la Cannes, vine pe 21 octombrie în cinematografele de la noi

„Toni Erdmann“, în regia lui Maren Ade și coprodus de Ada Solomon, va putea fi văzut începând cu 21 octombrie în cinematografele din România, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.

Filmul a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind unul dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.

„Toni Erdmann“ spune povestea lui Winfried, care o vede rar pe fiica lui, Ines, prinsă mereu cu jobul ei într-o Companie din București. Într-o zi, se hotărăște să-i facă o vizită-surpriză. Decizie problematică, fiindcă Ines lucrează la un proiect important.

Schimbarea geografică nu-i ajută să se înțeleagă mai bine. Lui Winfried îi place să o enerveze pe Ines cu farse răsuflate. Tatăl și fiica ajung, astfel, într-un impas. În cele din urmă, Winfried se întoarce acasă, în Germania, unde își face intrarea epatantul „Toni Erdmann“, alter-ego-ul său.

Deghizat cu un costum penibil, o perucă ciudată și o proteză dentară și mai ciudată, Toni se dă drept antrenorul de life-coaching al directorului lui Ines. Cu cât se ciocnesc mai tare, cu atât se apropie mai tare. În mijlocul nebuniei, fiica lui Winfried își dă seama că tatăl ei cel excentric merită un loc în viața sa.

Citește aici mai multe despre film și despre Maren Ade, regizoarea filmului!

Foto: nofilmschool.com