Animaţie, Filme pentru copii

După 13 ani, Dory, din „Finding Nemo“, se întoarce pe marile ecrane

Dory, cea care a jucat un rol central în „Finding Nemo“ (2003), părăsește reciful în care locuiește și se aventurează într-o călătorie de-a lungul Oceanului pentru a-și găsi părinții.

„Finding Dory / În căutarea lui Dory“ o readuce pe marile ecrane pe uituca favorită albastră a tuturor, Dory (vocea lui Ellen Degeneres). „Mi-am dat seama deodată că sunt îngrijorat de soarta lui Dory, care avea probleme de memorie ultima dată când am văzut-o, şi m-am întrebat cum s-a rezolvat asta. Dacă se pierde din nou? Va fi bine?“, spune regizorul, Andrew Stanton.

Când o întâlnim prima dată pe Dory, ea nu-şi mai poate aduce aminte nimic despre locul unde s-a născut şi nici despre părinţii ei. E clar, însă, că are o familie, iar acest nou film spune povestea acestei căutări.

„Pentru mine este uimitor cum Dory e un personaj cu care empatizează atât de multă lume“, declară Ellen DeGeneres. Motto-ul ei – „Just keep swimming / Continuă să înoţi!“ – a inspirat şi motivat publicul de pe diverse continente în ultimii ani.

Dory
Dory

De data aceasta, problemele de memorie ale lui Dory – o sursă de amuzament în prima parte (2003) – devin un aspect important al vieţii ei, având consecinţe neplăcute. „De fapt, această poveste este despre căutarea de sine a ei. Este vulnerabilă şi irezistibilă şi ajunge în punctul în care trebuie să devină conştientă de propriile calităţi“, mărturisește Lindsey Collins, co-producător.

Detalii animație:
Durată:
1 h 43′
Regizori: 
Andrew Stanton, Angus MacLane
Producători: Lindsey Collins, John Lasseter
Scenariu: Andrew Stanton, Victoria Strouse
Muzica: Thomas Newman

Filmul este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 17 iunie 2016, în format 3D, variantă subtitrată, respectiv dublată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *