Festivaluri, Noutăți

Animația „Anomalisa“ deschide Festivalul Filmului Evreiesc

A șasea ediție a Festivalul Filmului Evreiesc București are loc între 11 și 17 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român. În deschiderea evenimentului, va fi proiectată „Anomalisa“, animația despre care Matt Patches, de la „Esquire“, a declarat că este „cel mai uman film al anului 2015, deși nu joacă nici măcar un singur om în el“.

Ediția de anul acesta va cuprinde peste 30 de filme documentare și de ficțiune, lungmetraje și scurtmetraje, majoritatea în premieră în România. Programul proiecțiilor va fi disponibil în curând pe www.bjff.ro.

Festivalul se va desfășura în Sala Horia Bernea, Cinemateca Eforie și terasa Green Hours. Intrarea va fi liberă, exceptând Cinemateca Eforie (5 lei biletul), Gala de deschidere și de închidere (unde intrarea se va face pe bază de invitație).

Regizată de Duke Johnson și Charlie Kaufman, „Anomalisa“ este strania poveste a lui Michael Stone, expert în eficiența corporativă, care pleacă în Cincinatti, unde urmează să țină un discurs la o convenție. Michael are o problemă interesantă – toată lumea din jurul lui arată și vorbește asemănător, inclusiv soția și fiul lui.

La hotel, Michael o cunoaște pe Lisa, o tânără timidă care este diferită de toți ceilalți oameni din viața bărbatului. Filmul este adaptarea piesei de teatru omonime scrise de regizorul Charlie Kaufman sub pseudonimul Francis Fregoli.

După 3 ani de producție, „Anomalisa“ a fost lansată în toamna anului trecut și a devenit prima animație din istorie care a câștigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneția. A fost nominalizată la Oscar și la Globurile de aur și a câștigat alte 4 premii la Festivaluri importante (Tromsø International Film Festival, Palm Springs International Film Festival, Austin Fantastic Fest, Mill Valley Film Festival).

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *