Filme, Noutăți

Comedia „Usturoi“ se poate vedea și online

Prima producție cinematografică independentă turnată în Transilvania după 1989 va putea fi vizionată de oriunde, pe Vimeo.

Contul de vimeo pentru românii din țară este vimeo.com/ondemand/filmulusturoi, iar pentru românii din străinătate, vimeo.com/ondemand/transylvaniangarlic. Din țară, o vizionare (valabilă timp de 48 h) costă 1.99 EUR (circa 9 lei – nu se percepe TVA), iar filmul se poate descărca pentru 7 EUR (circa 32 lei). Comedia poate fi urmărită cu subtitrări în engleză (pentru spectatorii din România) și cu subtitrări în engleză, germană și maghiară, din străinătate. În viitorul apropiat, se pregătesc și subtitrări în rusă și franceză.

„Prima întrebare care ni s-a pus atunci când am anunțat intenția de a difuza filmul pe internet a fost cum vom reuși să-l ținem departe de pirați. Noi mizăm foarte mult pe faptul că românii apreciază o poveste frumoasă și respectă creatorii de conținut, contrar a ceea ce se crede în general“, a declarat Radu Băzăvan, scenaristul și producătorul.

Scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA, comedia Usturoi descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori.

Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un buget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul a umplut sălile la festivalurile tematice, proiecțiile sale reprezentând cele mai disputate momente de la TIFF Cluj, Comedy Cluj, TIFF Sibiu, KINOdiseea București, cinema Mărăști și cinema Victoria. În străinătate, a rulat la New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival (SUA), Nomad Norvegia, Chemnitz Germania și în cinematografe private din Germania, Austria și Elveția.

Coloana sonoră a fost asigurată de formația olandeză de muzică est-europeană Trio C Tot De Derde, de ViLLy (premieră mondială – Gypsy Rap), Fero Cont (Cluj) și Stan Kolev (USA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *