Tot ce trebuie să ştii despre vocile din Cartea Junglei

Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley, Lupita Nyong’o, Idris Elba, Scarlett Johansson sunt printre cei care dau voce personajelor din noua ecranizare Disney, Cartea Junglei

Bagheera 

Bagheera, personajul de la care puiul de om învaţă regulile junglei, prinde viaţă în film prin vocea celebrului Ben Kingsley, deţinător al unui premiu Oscar pentru rolul din Gandhi. „Kingsley a adus eleganţă şi rafinament personajului, dar şi fermitate“, spune regizorul Jon Favreau. Cât despre actor, acesta a mărturisit că a simţit din start natura personajului său: „L-am simţit pe Bagheera ca pe un colonel în armată. E foarte uşor de recunoscut după felul în care vorbeşte şi se comportă“.

Raksha

Lupoaica iubitoare, care are grijă de Mowgli din prima clipă în care i-l aduce Bagheera, este interpretată de vocea tandră şi puternică în egală măsură a Lupitei Nyong’o (câştigătoarea unui Oscar pentru rolul din 12 ani de sclavie). „Îmi ador personajul. E mama universală, protectoare. Cuvântul Raksha chiar înseamnă protecţie în Hindi. M-am identificat cu dorinţa ei de a proteja un copil care nu îi aparţine, dar pe care îl adoptă instant“, spune actriţa.

Fiorosul Shere Khan şi seducătoarea Kaa

Tigrul bengalez Shere Khan e foarte circumspect când vine vorba de oameni, pentru că a fost, cândva, victima lor. Aşa că nu e niciun secret că nu îl place pe Mowgli şi nu şi-l doreşte în junglă. În spatele lui se află Idris Elba (Globul de Aur pentru rolul din Luther). Ca să găsească exact tonul potrivit pentru personaj, declară actorul, s-au derulat negocieri serioase cu Jon Favreau. Însă avantajul lui Idris Elba a fost că este o prezenţă impozantă, iar asta se resimte în vocea sa. „Are o voce gravă, ca de oţel, cu un timbru puternic, amplu“, afirmă regizorul.

Cât despre şarpele ispitelor, Kaa, de data aceasta producătorii au ales o voce feminină, chiar dacă spiritul şarpelui original e masculin. Seducătoarea Scarlett Johansson dă glas ispitei, iar filmul care a recomandat-o a fost Her/Ea, unde rolul ei constă în vocea unui soft: „Pentru mine a fost o ocazie de neratat să joc rolul şarpelui aşa cum îl vede Jon Favreau. În această ecranizare, Kaa îl seduce pe Mowgli cu vocea şi poveştile ei“.

Miticul Baloo

Baloo apare în scenă când Mowgli e alungat din junglă. Cel care îi dă voce este Bill Murray, un actor rebel, plin de farmec şi de umor, exact cum e Baloo. Regizorul îşi dorea de ceva vreme să lucreze cu Murray, dar acesta era mereu prins cu alte proiecte. Când a auzit, însă, în ce constă oferta lui Favreau, n-a putut-o refuza. „Bill e înnebunit după Baloo şi e şi un mare fan al lui Rudyard Kipling, autorul Cărţii Junglei. A citit povestea de 22 de ori“, explică Favreau.

Regele Louie

Vocea şefului coloniei de maimuţe sălbatice, un animal puternic, care vrea cu orice preţ să afle de la Mowgli secretul focului, este interpretată de legendarul actor Christopher Walken. „A fost nemaipomenit să colaborez cu Christopher Walken. E fermecător şi răbdător, dar are şi un grad de imprevizibilitate în tot ceea ce face“, spune regizorul Jon Favreau.

Filmul The Jungle Book / Cartea Junglei este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 15 aprilie 2016, fiind distribuit în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D și 4DX 3D (subtitrat).