Festivaluri, Filme, Noutăți

„4:15 PM Sfârșitul lumii“, primul scurtmetraj românesc independent în cursa pentru Palme d’Or

„4:15 PM Sfârșitul lumii”, filmul de debut al regizorilor Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, a intrat în cursa pentru Palme d’Or 2016 la secțiunea scurtmetraj.

Odată cu această selecție, scurtmetrajul marchează trei premiere pentru România: este un film de debut atât pentru regizori cât și pentru producători, este un film independent în cursa pentru Palme d’Or și este regizat (și) de o femeie.

„Ne-am dorit mult să facem acest film. Am avut norocul să avem alături doi producători pasionați și o echipă extraordinară“, spun regizorii Gabi Șarga si Cătălin Rotaru. Amândoi au absolvit Arta Actorului la UNATC, au lucrat ca scenariști la mai multe seriale realizate de televiziunile din România (ProTv, Antena1, PrimaTV, Kanal D), au regizat și au colaborat la montarea unor piese de teatru pe scenele bucureștene. Pasul spre film l-au făcut odată cu ideea acestui scurtmetraj.

Sinopsis
Filmul spune povestea unei întâlniri neobișnuite dintre un curier și un autostopist. Când autostopistul îl avertizează că sfârșitul lumii este aproape, curierul îl ia drept nebun, fără să știe că această întâlnire îi va schimba total viața. Cele două roluri sunt interpretate de actorii Alexandru Suciu și Elias Ferkin.

Selecția în competiția oficială a scurtmetrajelor de la Cannes aduce încă o premieră remarcabilă: directorul de imagine al filmului, Tudor Platon, student în ultimul an la Master la UNATC, participă la Cannes, tot în acest an, cu încă un film, în secțiunea competițională destinată studenților (Cinéfondation).

Produs de Adina Sădeanu și Alex Tudor Crăciun, „4:15 PM Sfârșitul lumii“ va avea  trei proiecții în cadrul festivalului de la Cannes, iar ulterior va fi distribuit de Ultraviolet Media, prima casă de Film World Sales din România.

„A fost o bucurie să lucrez cu doi regizori foarte talentați și curajoși, cu o echipă absolut minunată. Am crezut în povestea filmului. Într-o lume care are toate răspunsurile la îndemână, cred că avem nevoie de povești care să lase în noi întrebări“, spune producătorul Adina Sădeanu. Fondator al Axis Media Production, Adina Sădeanu are peste 10 ani de experiență ca jurnalist, iar în prezent este scenarist și producător de film și de teatru. Primul ei scenariu de lungmetraj („Golden Ashes“) a fost selectat de ScripTeast, unul dintre cele mai prestigioase programe destinate scenariștilor din Europa de Est, fiind în competiția din acest an desfășurată la Cannes în aceeași perioadă cu cea a festivalului de film.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Filmările la „4:15 PM Sfârșitul lumii“ au avut loc timp de patru zile,  între Hăgiești și Măriuca, în județul Ialomița. Producătorul Alex Tudor Crăciun, unul dintre fondatorii fundației „Ileana“ și al Casei de producție Flama Booking, povestește: „În seara în care am aflat vestea că am fost selectionați la Cannes, ne-am întâlnit să sărbătorim. Uitându-mă la noi am realizat că, într-un fel, suntem aproape toți la început de drum – este primul film regizat de Gabi și Cătalin, primul film produs de noi. Într-un fel, pot să spun ca ne-am pierdut virginitatea… și am ajuns la Cannes“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *